Първите характеристики на предстоящото електрическо MINI

Те ще присъстват в производствената версияp90274827_highres_mini-electric-concep

В очакване да изненада с автомобила, BMW не пускаше действителни скици на предстоящото електрическо MINI.

Вместо това пусна неотдавна дизайнерски скици и информация за някои функции, които ще бъдат в производствената версия на автомобила, идващ през следващата година.

Известно е, че BMW е майстор в дразненето и не даде предварителна информация за електрическото MINI.

Сега BMW се приближава до пускането на производствената версия, която ще започне да слиза от монтажната линия през следващата година.

Преди дни немският автомобилен производител пусна първите дизайнерски скици на производственото превозно средство.

p90274832_highres_mini-electric-concepОливър Хайлър, ръководител на MINI Design, коментира:

„MINI е градска марка и изцяло електрическото MINI е логичната следваща стъпка в бъдещето. Тези първоначални скици за изцяло електрифицираното MINI очертават нашата визия за автентичен дизайн, създавайки мост между историята на марката и нейното електрическо бъдеще.“

С обявяването на тези изображения, BMW потвърди първите две дизайнерски характеристики, които ще има в производствената версия:

Първото изображение е „решетката“ на електрическото MINI, която прилича на носа на Tesla при оригиналния модел S.

Нейната шестоъгълна форма е подписана с MINI дизайн елемент, но интерпретацията е изцяло нова. Зад решетката охлаждащите елементи са отсъстват- което означава, че решетката може да остане затворена. Жълтата лента с акценти с Е значка със същия цвят създава мощен контрастен ефект и го идентифицира като електрически MINI.

Що се отнася до второто изображение – колелото на електрическото MINI, което е P90313711_lowRes_design-sketch-rim-fuпокрито и с аеродинамично изпълнение.

Версии, много подобни на тези два дизайна, вече бяха показани на концепцията MINI electric, представена миналата година:

Както концепцията, така и производствената версия на автомобила се основават на MINI с 3 врати.

Не е известно много за действителното задвижване на предстоящото превозно средство. То ще бъде пуснато в производство в основната фабрика на MINI в Оксфорд и неотдавна научихме, че автомобилът ще бъде произвеждан  и в Китай.