Дойде новият Musso от SsangYong

Предлага завидна товароносимост и теглителна способностSsangYong-Musso-2018-1024-01

Изграден върху същата архитектура като новия Rexton, който вече е награден с „4×4 на годината 2018“ от списание „4×4“, SsangYong Musso споделя конструкцията му на каросерията, за да даде изключително силно превозно средство, което осигурява отлично представяне на пътя и извън пътя, както и безопасност, и система за задвижване на четирите колела.

Това ново Musso – което е корейската дума за носорог –

носи силния и мощен образ от традициите на марката,

създадени преди повече от 60 години, и от оригиналното SsangYong Musso от 90-те години на миналия век.

Като водещ производител на SUV и 4×4 в света, SsangYong се ангажира да освежава цялото си продуктово портфолио и Musso е най-новият модел, който ще дойде от марката в програма от нови въведения, простиращи се през 2020-те.

SsangYong рестартира пикапа си Musso. Той получава по-голяма товарна площ и товароносимост, макар и само с един вариант на двигателя.

SsangYong изпраща своя пикап Musso на следващо ниво.

Вече солидният Rexton стана за корейския производител на автомобили далеч повече от уважаван успех. Новият SsangYong Musso е тясно свързан с Rexton. До средната колона, и двата модела са почти идентични, но зад втория ред на офроудъра  товарното пространство предлага открита товарна площ от 1,30 метра дължина. Тук за велосипед за планинско колоездене, кану-каяк, пералня или друго обемисто нещо също така ще намерите място.

Musso има по-голям товарен обем от предшественика си. SsangYong Musso предлага над 1000 литра за товари.

По-важното обаче е

товароносимостта и теглителната способност.

В зависимост от варианта могат да се превозват до 850 килограма в здравата пластмасова тава. SsangYong Musso E-XD 220 може да тегли на куката до три тона благодарение на рамката си, многораменното  окачване и задвижване на всички колела. За тези, за които  товарното пространство е твърде малко, трябва да бъдат търпеливи до края на 2018 г., тъй като корейците тръгват с версия XL при която товарната площ ще бъде доста по-голяма. Дългата версия може след това да тегли 3,5 тона, като и да транспортира товари повече от един тон – особено важно за европалети.

С над 5 метра дължина (5095 мм) новият SsangYong Musso е по-голям от SsangYong-Musso-2018-Vorstellung-Test-Preis-1200x800-991f549c6171c71dпредшественика си във всяко измерение. Товарното легло е по-дълго (1300 мм), по-широко (1570 мм) и значително по-дълбоко (570 мм), отколкото при  предшественика му и лесно приема европалета.

SsangYong-Musso-2018-1024-22Кабината

е класическа, двойна, като в нея могат да се настанят до пет човека. Благодарение на междуосието от 3,10 метра, комфортът на предните кожени седалки е за трима  и двама възрастни могат да седнат удобно отзад.

Кабината предлага два  кръгли дисплея с цифрова информация, лесно се работи чрез бутоните на волана. Над централната конзола има 9,2-инчов мултифункционален екран, който може да се използва за управление на настройките, навигацията или звуковата система чрез функцията „докосване“. Има и бутони за климатик.

Вътре, Musso е изключително добре оборудван в сравнение с други пикапи, а освен това предлага отлично пространство за раменете и краката отпред и отзад, кожените седалки от напа могат да бъдат намерени на върха на гамата на модела за допълнителен лукс и комфорт. DAB радио и Bluetooth свързаност в целия диапазон, докато всички освен модела на входно ниво разполагат с най-съвременна система за инфоразвлечения, която включва 8-инчов екран, Apple CarPlay, Android Auto и Wi-Fi mirroring или 9.2- инчов екран с навигация на TomTom при върховите модели.

SsangYong Musso се задвижва от същия

двигател e-XDi220,

който се намира в SsangYong-Musso-2018-Vorstellung-Test-Preis-1200x800-5bd4718ac1879474Rexton и осигурява максимална мощност от 181 к.с. при 4000 об./мин и максимален въртящ момент от 400 Нм при 1400 до 2800 об./мин. Той се предлага с 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична система Aisin, като успехът й е доказан от SsangYong и няколко други автомобилни марки.

С новите технологии и характеристики, новият SsangYong Musso осигурява

отлично ниво на безопасност

и включва шест въздушни възглавници на всички модели. С висококачествената стоманена конструкция на своята Quad-frame, автомобилът е по-твърд от конкурентите си, постигнато с помощта на 1.5Gpa-клас с ултра здрави стомани – първо място в света и с 79.2% висока плътност на стоманата.

Налице са спортни светлини за мъгла на всички модели, LED дневни светлини за движение на Saracen и Rhino, както и стилни покривни барове на Rebel и Saracen.

Musso с шестстепенна ръчна трансмисия достига максимална скорост от 195 км в час, а с автоматичният вариант  – 185 км в час.

Окачването

напомня за превозно средство с висока проходимост. SsangYong SsangYong-Musso-2018-Vorstellung-Test-Preis-1200x800-14e5e556d4ba3b50Musso е истински SUV с шаси-рамка с форма на стълба, чийто предни мост е окачен на двойни носещи ребра. Петлостовата комбинирана задна ос предлага солидна комбинация от комфорт, динамика на шофиране, възможности за работа извън пътя и товароносимост. Опционално наличният диференциал с ограничено приплъзване за по-добро сцепление на хлъзгави повърхности е полезна помощ при груб терен.

SsangYong-Musso-2018-Vorstellung-Test-Preis-1200x800-bc89657908cbdb93SsangYong Musso e-XDi 4WD има най-доброто оборудване – с навигационна система, 18-инчови лети джанти, обратна камера, интегриране на смартфони и помощ за паркиране отпред и отзад. Има допълнителен пакет за сигурност, който предлага  функции като предупреждение за Totwinkelassistent, предупреждение за кръстосано движение и 360-градусова система камера за доплащане. Фабриката предлага пет години или 100 000 км гаранция, включително услугата за мобилност.