НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

Поръчките за електрическия SUV Audi e-tron започват на 17 септември

Притежателите на резервации ще могат да следят поръчките си на уебсайт

Концепцията на Audi e-tron quattro, автомобилното изложение в Франкфурт

Концепцията на Audi e-tron quattro, автомобилното изложение в Франкфурт

Източник: greencarreports.com

Официалният дебют на автомобила на 30 август в Брюксел бе отложен, след ареста на изпълнителния директор на Audi Руперт Щадлер  от властите в Германия заради ролята му в широко разпространения скандал за измами с емисии.

Сега обявяването бе пренасрочено за Сан Франциско на 17 септември, а Audi заяви, че ще получава поръчки за колата онлайн от същия ден.

След това притежателите на резервации на e-tron ще могат да следят поръчките си на специален уебсайт, за да видят кога ще бъдат построени, изпратени и доставени техните автомобили. Audi казва, че първите автомобили ще бъдат доставени в началото на 2019 г.

Audi ще разкрие окончателните спецификации за автомобила от 17 септември. Първоначалните оценки залагат пробег на около 250 мили за американските купувачи.

E-tron quattro ще бъде първият електрически автомобил на пазара с бързо зареждане с 150 к.с., което Audi може да зареди 80 процента от голямата батерия 95 кВт за 30 минути.

По време на събитието през септември Audi съобщава, че ще детайлизира бъдещите си планове за електрически автомобили, които се очаква да включват добавяне на електрическа енергия към 30% от гамата и изграждането на още два електрически автомобили до 2020 г., включително купе – e-tron и компактна електрическа кола.