Принц Чарлз купува Jaguar I-Pace в един цвят

Той избра британската марка с много дълга история

Цветът е специално за принца

Цветът е специално за принца

По insideevs.com

Ентусиазираното приемане от  пресата на 2019 Jaguar I-Pace изглежда се е разпростряло до кралската къща на Великобритания. Негово превъзходителство принц Чарлз Филип Артър Джордж, принц на Уелс, граф на Честър, херцог на Корнуол, херцог на Розей, граф на Карик,и т.н.  има нова кола.

Като тестваше Tesla S и изцяло електрическия Jaguar, принцът направи единствения логичен избор и отиде при компанията с дълга британска история: Big Cat, natch.

Той получи автомобил, боядисан в Loire Blue, цвят, който Jaguar използва за някои от другите си автомобили, но не и за кросоувър, задвижван от батерии. (За обикновени хора, автомобилът е достъпен само в Cesium Blue, както е показано по-горе). Добре е да си принц….

Докато гаражът на принца може да бъде подслон на редица конвенционални луксозни автомобили, неговата кралска висота има добре познат вкус към екологосъобразни технологии и няколко години назад превърна своя Aston Martin DB5 в задвижван с биоетанолно гориво, което според сведенията е „дестилирано от излишъка от британско вино.“

Въпреки, че I-Pace може да е най-известният електрически Jaguar, той не е единственият. Компанията наскоро обяви, че ще направи няколко Jaguar E-Type Zero спортни автомобили, които са идентични с оригинала от шейсетте години, с изключение на електрическо задвижване, проектирано с помощта на Rimac Automobili. Той също имаше кралски оттенък, служейки за принц Хари и невестата му Механ Маркел по време на сватбата им през май.