GM работи върху ултра бърза система за зареждане

Ще се осигурява пробег до 180 мили в рамките на 10 минути

Зареждане на Chevy Bolt EV преди пътуване през Мериленд

Зареждане на Chevy Bolt EV преди пътуване през Мериленд

Bloomberg

Производителите на автомобили са в нова надпревара, но не за скорост километри в час на писта или на улицата, а за време да се възстановяват, докато електрическа кола е на зарядно устройство.

GM е последният автомобилен производител, който се присъедини към надпреварата за по-бързо зареждане на електрически автомобили с нов проект за разработване на“екстремно бързо зарядно устройство“, което може да осигури до 180 мили на електрически автомобил като Chevy Bolt EV за 10 минути. Компанията твърди, че е поела ангажимент да построи прототип, за да работи с новата система за зареждане.

Други производители на автомобили, работещи с изключително темпо, включват Porsche и Aston Martin, които работят върху нови 800-волтови батерии. Porsche казва, че неговият Taycan ще може да презареди до 240 мили от пробега при 15-минутно презареждане, когато е свързан неговият агрегат с мощност 350 к.с.

GM работи с Delta electronics, финансирана от Федералното министерство на енергетиката, за да построи прототип на електрически автомобил, който ще зарежда до 180 мили в рамките на 10 минути, което е по-бързо зареждане от Porsche и Aston Martin, според доклад на Bloomberg.

Това би дало на колата скорост на презареждане от 18 мили в минута.

Aston Martin Rapid-E и Porsche Taycan се гордеят с осигурен пробег при презареждане от около 12,4 мили в минута. Tesla Superchargers работят на скорост от около 6 мили в минута.

Компаниите планират до 2020 г. да имат прототип на новото екстремно бързо зарядно устройство, а GM съобщава, че разработва 20 нови електрически коли за продажба до 2023 г. Някои от тези автомобили могат да използват новата екстремна технология за бързо зарядно устройство.

Автомобилният прототип, който GM подготвя, за да демонстрира новото си екстремно бързо зарядно устройство, ще бъде нов, а не Chevy Bolt EV.