Harley-Davidson ще стартира електрическа линия

Компанията планира да пусне дори електромобил8481fccf2f0d84590d0bd925e8f957d4

По Georgia Today

Известният производител на мотоциклети, Harley-Davidson, съобразявайки се с времето, обяви пускането на линия на електро-мотоциклети. Новите двуколесни превозни средства ще бъдат под общата марка Revelation, а компанията очаква да гr използва, за да спечели младежка аудитория.

Harley-Davidson работи четири години върху електрическия си мотоциклет, а през следващата година ще бъдат пуснати новите превозни средства.

„Ние ще пуснем голям брой електрически превозни средства, които ще варират по размер, мощност и цена. И ние ще създадем напълно нова клиентска база, като го направим“ , каза Мишел Кумбер, главен оперативен директор на компанията.

Флагманът на новата моделна линия ще бъде електрическият мотоциклет LiveWire, който ще дебютира през 2019 г. Производството на два по-малко мощни и по-достъпни мотоциклети е планирано за 2021 и 2022 г.

В допълнение, Harley-Davidson възнамерява да разшири продукцията си в съседни сегменти. Компанията предвижда да развие електрически скутер, електрически мотор, електрически велосипед и дори електрически автомобил, необичаен за известната мотоциклетна марка. Компанията планира да похарчи около 150-180 млн. долара до 2022 г. за новото производство.

Точните спецификации на новите електрически мотоциклети и скутери на Harley Davidson още не са оповестени. Известно е обаче, че работещият прототип на концепцията LiveWire има пробег от 100 километра без презареждане.

Harley-Davidson сега работи за подобряване на батерията на своя електрически мотоциклет, който трябва да бъде по-лек  и по-бърз за зареждане.