Името на Hispano Suiza се връща с електросуперавтомобил

Очертанията напомнят на по-ранните модели Hispano Suiza

Hispano Suiza Electric Super Car

Hispano Suiza Electric Super Car

Източник autocar.co.uk

Испанската автомобилна компания Hispano Suiza обяви, че ще стартира електрически суперавтомобил на автомобилното изложение в Женева през 2019 г.

Марката, която е известна с луксозните си автомобили през междувоенния период, не е пуснала кола от своя модел базиран на V10 Coupé през 2010 г. Последваха три концепции: двуместен суперавтомобил HS21 от 2000, K8 на 2001 г. и HS21-GTS от 2002 г.

Новият автомобил е обявен чрез в скица, пусната от компанията. Той ще бъде напълно електрически и ще бъде направен в Барселона, Испания, където първоначално се формира Hispano Suiza. Дизайнерските детайли, които се виждат на изображението, предполагат естетическо завръщане към силно усъвършенстваните предишни модели на компанията.

Автомобилът ще следва стъпките на други електрически суперавтомобили, представени от малки компании, като китайския Nio EP9 и британския Dendrobium D-1.

Говорейки за наследството, свързано с марката, Мигел Матьо, велик внук на един от основателите на компанията, каза: „Когато Hispano Suiza започна, той направи електрическа кола, но прототипът никога не е бил произвеждан промишлено. Сега, 119 години по-късно, през март 2019 г., Hispano Suiza ще има своя първи 100% електрически автомобил „.

Проектът се подкрепя от група Peralada, испански конгломерат, съсредоточен основно върху бизнеса за отдих и култура.