Китайският Hongqi пусна първия си електрически SUV – E-HS3

Ще се предлага на пазара от догодина6368161161167937039026554

По China Automotive News

Шанхай (Gasgoo) – Hongqi, премиум автомобилната марка, собственост на китайската FAW Group, официално постави първия си изцяло електрически SUV, наречен E-HS3, в серийно производство на 27 декември. ще излезе на пазара през следващата година.

Марката е характерна с това, че от години нейните автомобили се ползват от китайските ръководители. Ползвал я е още на времето Мао дзе Дун. Названието означава „Червено знаме“ на китайски.

Hongqi E-HS3 се отличава със стилен екстериор, който се характеризира с чисто нова решетка като водопад, заобиколена от хромирана рамка, която блести при движението на автомобила. Тънките фарове са свързани с решетката в средата.

Спортната същност на страничния профил на E-HS3 е подчертана от прави високи линии на талията и скрита B колона. Портът за зареждане е разположен в предния калник на дясното предно колело. Задната броня е покрита с черен пластмасов материал.

Автомобилът, позициониран като компактен SUV, има дължина 4490 мм, ширина 1874 мм и височина 1613 мм, с разстояние на междуосието 2750 мм.

Интериорът в черно и кремаво може да накара шофьорите да се почувстват като у дома си. Воланът с три спици и плаващият дисплей с течни кристали в централната конзола са доста популярни за настоящата тенденция в интериорния дизайн.

Захранването на джипа E-HS3 е електрически мотор, произвеждащ 114kW мощност и пакет от трикомпонентни литиеви батерии, разработен самостоятелно от FAW Group.