Какво предлага Opel Combo Life 2019

С технологии и помощни системи от компактния сегмент или SUVOpel-Combo_Life-2019-1024-01

Opel продължава своята непрекъсната офанзива на продуктите с новия Opel Combo Life – прекрасен семеен автомобил, пълен с иновации. Петото поколение Combo се основава на нова архитектура. Той е изключително просторен, много практичен и многофункционален, оборудван с една или две задни плъзгащи се врати и може да бъде поръчан като къса (4,40 метра) или дълга (4,75 метра) версия и с пет или седем места. Има три отделни задни седалки, всички с конзоли за детски седалки ISOFIX и прекрасна гледка към небето благодарение на панорамния покрив.

Новият Opel Combo Life е оборудван с технологии и помощни системи за водача, познати от компактния или SUV сегмента, като предупреждение за сънливост на шофьора, камера за задно виждане с 180° птичи поглед, дисплей Headlift, IntelliGrip и комфортни функции като отопляеми седалки и отопляем кожен волан. Освен това новият Opel Combo Life също е приятен за окото благодарение на смелите пропорции, които придават силен и здрав вид.

Новият Opel Combo Life е оборудван с

широк набор от технологии, които са полезни при ежедневното шофиране.

Дисплеят Head Up намалява опасността от разсейване и проектира най-важните данни за шофиране в пряка видимост на водача, намалявайки необходимостта шофьорът да погледне на пътя. Предупреждението за сблъсък с откриване на пешеходци и автоматичното аварийно спиране помагат да се избегнат аварии. Системата не само издава аларма и визуално предупреждение, но и спира независимо, дали разстоянието до превозното средство, движещо се напред, намалява бързо и водачът не реагира.

Opel-Combo_Life-2019-1024-02Предната камера на Opel Eye е  известна от най-продаваните модели на Opel, като Astra, Corsa и Mokka X. Тя обработва разнообразни данни, като по този начин формира основата за системите за помощ на водача, като Speed Sign Recognition и Lane Keep Assist. Автоматичен контрол на скоростта адаптира скоростта към предното превозно средство, ако е необходимо. Ако круиз контролът или ограничителят на скоростта е активиран, едно изскачащо съобщение в клъстера ще поиска от водача дали иска да коригира скоростта.

Driver Alert за сънливост оценява нивото на умора чрез стила на задвижването и предлага водачът да има заслужена почивка в следващата сервизна станция.

Маневрите за паркиране се правят по-безопасни и по-лесни. Flank Guard е нова в портфолиото на Opel за системи за Opel-Combo_Life-2019-1024-08подпомагане при паркиране/маневриране. Подпомага шофьора при ниска скорост, като го предупреждава, когато има опасност фланкът на колата да се сблъска с препятствие (колони, бариери, стени или други превозни средства). Flank Guard се състои от дванадесет сензора около колата. Те анализират околния район и предупреждават водача чрез екрана на инфоразвлението, ако се установи потенциален сблъсък. Визуалното предупреждение се съчетава със звуков сигнал.

Панорамната камера за задно виждане увеличава ъгъла на видимост в задната част на автомобила до 180 градуса, така че водачът да може да вижда други участници в движението, които се приближават от двете страни при заден ход.

Advanced Park Assist улеснява паркирането още повече. Той разпознава подходящи места за паркиране и паркира автомобила автоматично. Той може също автоматично да излезе от паркинга. И в двата случая водачът трябва само да задейства педалите и скоростите на превключване.

IntelliGrip, вече известен от Opel Grandland X, е електронен преден диференциал, който адаптира разпределението на въртящия момент към предните колела, позволява евентуално завъртане на колелата и автоматичната скоростна кутия регулира точките на превключване, както и отговора на газта. Това гарантира най-добро сцепление и стабилна работа, независимо дали Combo Life пътува на кал, пясък, мокри повърхности или сняг.

И зимните бягства се правят по-приятно благодарение на

различните удобства за комфорт.

Коженият волан е уникален в сегмента и гарантира, че водачите на Combo Life никога няма да се притесняват за студените Opel-Combo_Life-2019-1024-09ръце. Предните седалки са отопляемите. Допълнителният нагревател работи независимо от двигателя и може да подгрява автомобила преди заминаване. Допълнителният нагревател може да се активира чрез таймер или дистанционно управление, създавайки уютни и удобни температури.

Combo Life предлага и най-съвременните Opel-съвместими системи за информиране на автомобили Apple CarPlay и Android Auto с до 8-инчов капацитивен цветен сензорен екран. USB портовете в предния и втория ред гарантират, че таблетите и смартфоните могат да се зареждат дори когато децата гледат любимите си YouTube. Една 230 V контактор в предната част до бедрото позволява на един пътник да включи лаптоп. Освен това, съвместимите смартфони могат да се зареждат безжично чрез индуктивната табела за зареждане, намираща се под управлението на климатика.

Combo Life се предлага като стандартна версия с дължина 4,4 метра или като 35-сантиметрова по-голяма версия, по избор с две плъзгащи се задни врати. И двете конфигурации ще бъдат на разположение с пет или седем места, което ще гарантира, че дори големи семейства могат да се насладят на просторно и комфортно пътуване.

Транспортирането на голямо количество багаж, значителна част от спортното облекло или дори големи кучета също ще бъде възможно за собствениците на Opel Combo. Петмесечната стандартна версия побира  минимален багаж от 597 литра. Хората, които изискват още повече пространство, очевидно могат да изберат и дългата междуосие с минимален обем багаж от 850 литра.

Въпреки това, моделът е

не само просторен и изключително удобен семеен ван.

Той може да се ползва като малък превозвач. Със сгъваемите задни седалки обемът на багажника на стандартната версия стига до 2126 литра, което означава, че да не се кара оборудване за къмпинг, велосипеди или големи предмети. Отново, по-дългата версия на Opel Combo Life предлага още повече капацитет, когато задните седалки са сгънати надолу. В тази конфигурация тя може да носи 2693 литра. Освен това, разработчиците са се замислили и как да транспортират дълги вещи. Поради това предната пътническа седалка се сгъва назад със задните седалки, удължавайки дължината на товарната зона, така че да могат да се транспортират дори сърфове. Дизайнерите също така гарантират опционалния прозорец за отваряне, интегриран в багажника, известен от премиум джиповете.

Opel-Combo_Life-2019-1024-0aКлиентите ще могат да избират между стандартната задна седалка с 60/40 сплит или алтернативно с три отделни седалки, които могат удобно да се сгънат. И в двата случая всяко място за сядане разполага със собствена скоба за детска седалка ISOFIX, като по този начин позволяват поставянето на три детски седалки една до друга, рядкост на пазара. Междувременно лесният достъп до отделението за пътници е гарантиран от плъзгащите се врати.

Независимо дали децата или възрастните пътуват отзад, всички те могат да се насладят на прекрасна гледка към небето благодарение на незадължителния панорамен покрив. Тя им позволява да се наслаждават на звездни нощи или топлите лъчи на слънцето. Когато слънцето е твърде силно за обитателите, може да се затвори електрически слънчевата светлина, чрез превключвател в горната конзола, осигуряваща пълна защита. Когато е отворен, панорамният покрив подобрява още повече усещането за пространство, като същевременно създава приятна и светла атмосфера.

Тези, които се нуждаят от още повече пространство и дори повече възможности за съхранение, или тези, които искат да теглят малка каравана (до 1500 кг), очевидно могат да прикачат ремарке чрез опционалната фиксирана или демонтируема теглителна кука. За да се осигурят най-безопасните условия на шофиране, Opel Combo Life се доставя стандартно с Trailer Stability Control (TSC), когато се поръчва с теглителна кука. Тази допълнителна ESP функция стабилизира люлеенето на ремаркето или забавя автомобила според нуждите. Ако тези мерки не са достатъчни, за да предотвратят всяка опасност, системата намалява още повече въртящия момент на двигателя и спира автомобила, така че критичният диапазон от скорости да остане възможно най-бързо.

В интериора

ергономичността на водача

е изиграла решаваща роля, което води до добре организирано пилотско кабина, където всички контролни механизми са Opel-Combo_Life-2019-1024-0dлесни за намиране и достигане от водача. Централната конзола е ясно разделена на три различни зони. В горната си част системата за инфоразвлечество заема по-голямата част от пространството. Надолу от там водачът намира контролите за отопление и вентилация, а в долната част има достатъчно място за съхранение на бутилката от 0,5 литра. Хромните акценти върху колелото за кормилно управление, върху дръжките на вратите и във вентилационните отвори придават допълнителен характер.

Под капака, клиентите на Opel Combo Life ще имат възможност да избират между разнообразни бензинови и дизелови двигатели с директно впръскване. Всички единици съчетават удоволствието от шофирането с високо ниво на икономия на гориво. Двигателите са комбинирани с пет или шестстепенни ръчни трансмисии, като се предлага и сегментна първа осемстепенна автоматична опция