Появиха се свежи снимки на удължен пикап SsangYong

Корейците твърдят, че версията ще има собствено име – Khandownload

В мрежата се появиха свежи шпионски снимки на удължена версия на пикапа Rexton Sports. Официалната премиера ще бъде следващата година.

Стандартният рамен пикап SsangYong Rexton Sports излезе на домашния пазар през януари 2018 г., моделът е построен на базата на всъдехода Rexton последно поколение. През лятото започна износът, извън Корея моделът се нарича Musso. А в началото на 2019 г. се бъде презентацията на „разтегнатия“ вариант, предназначен главно за търговска употреба. Този автомобил вероятно ще бъде представен първо на вътрешния пазар, а след това ще стигне до други страни.

Първите фотографии от тестовете на удължения пикап показаха в мрежата още през март, на тях машината е опакована в камуфлаж.  Сега на разположение на корейското издание Auto Tribune се появиха свежи снимки, на които колата е почти без маскировка. Корейците твърдят, че версията ще има собствено име – Khan.

download (1)По неофициални данни, дължината на „разтегнатия“ пикап ще бъде 5400 мм срещу 5095 мм при „късия“ Rexton Sports (дължината на товарната платформа на новия вариант ще бъде около 1600 мм вместо 1300 мм при стандартната машина), размерът на колесната база при това не се изменя  (3100 мм).

Двигателят при новия модел ще бъде вероятно от обикновения пикап – и в Корея, и в Европа Rexton Sports/Musso е достъпен с турбодизел e-XDi 2.2 (181 к. с.), който работи съвмстно с „механика“ или шестстепенен „автомат“ Aisin. Предаването е задно или пълно, с твърдо подвключване на предната ос и понижаваща предавка, а вместо привичните за този тип машини ресори отзад при Rexton Sports отзад са поставили пружини.