Новото Peugeot 508 е Автомобил на годината в България

Peugeot Rifter е Многофункционален автомобил на годината1 peugeot-508-2202styp-103.385351.19

По www.peugeot.bg

Новото Peugeot 508 оглави категория „Леки автомобили“, а след това бе провъзгласен и за абсолютния Автомобил на Годината в България за 2019г.

Друг автомобил с марката Peugeot – новото Peugeot Rifter, спечели приза „Многофункционален автомобил на годината“.

Наградите бяха връчени на изпълнителния директор на София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot, Надя Божкова на 6 февруари по време на тържествена церемония.

Новото Peugeot 508 ще носи титлата кола на годината 2019. Тя аплодира дръзките решения в дизайна, които ясно се разграничават от конвенционалните елементи, характерни за външния вид и стила на седаните от сегмент D. Решението да се създаде по-къс модел от предишното поколение и да се използва технология за врати без рамки му придава специално присъствие и стойка. Това са само някои от тайните зад характера на новото Peugeot 508.

Новото Peugeot 508 е оборудвано с най-новата версия на Peugeot i-Cockpit®, която запазва ключовите му компоненти, а именно компактен волан, голям 10-инчов капацитивен сензорен екран и цифров дисплей на нивото на очите с висока резолюция и възможност за персонализация.

За пръв път в сегмента новото Peugeot 508 демонстрира и система за нощно виждане (Night vision), която засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на намалена видимост. Системата осигурява засичане в рамките на 200-250 м извън обхвата на предните фарове и извежда образа от инфрачервената камера централно на цифровия дисплей на нивото на очите на водача.

1 dsc_0323_0Новото Peugeot Rifter бе избрано за Многофункционален автомобил на годината. То носи силна индивидуалност и приключенски дух. Заимствало e някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони. Предлагано в две дължини – с 5 и 7 места, оборудван с Peugeot i-Cockpit® и гарантиращ удоволствие от шофирането, Peugeot Rifter е верен съучастник в ежедневната работа и семейните приключения.