Ford обявява електрически версии на колите си за Европа

ЕС обяви намаляване на емисиите от нови автомобили с 37,5%Ford-Focus-Electric

Наскоро Ford пусна новата си стратегия за Европа и дойде с лоши новини за служителите, тъй като много работни места ще бъдат съкратени. Новините са и че ще се въведат електрически версии на всички леки автомобили в Европа.

Стивън Армстронг, вицепрезидент и президент на групата в Европа, Близкия изток и Африка, обяви преструктурирането: „Ние предприемаме решителни действия, за да трансформираме бизнеса на Ford в Европа. Ще инвестираме в превозните средства, услугите, сегментите и пазарите, които най-добре подкрепят дългосрочно устойчив печеливш бизнес, създавайки стойност за всички заинтересовани страни и доставяйки емоционални превозни средства на нашите клиенти.”

Автопроизводителят обяви плановете си да спре производството на няколко автомобила в Европа, както направи миналата година в САЩ.

Що се отнася до електрическите превозни средства, компанията казва, че иска да пусне „нови напълно електрически превозни средства и електрифицирани опции, които да бъдат предлагани за всички модели“.

Това е нещо, което няколко други автомобилопроизводители обявиха преди време, като Volvo, Jaguar и INFINITI. Това означава, че всички нови превозни средства ще имат „хибрид, хибрид с вграждане или изцяло електрически“ версии.

Ford обяснява: „Всеки модел с марка Ford ще включва електрифицирана опция. Това включва нови варианти с имена и нови версии на съществуващи превозни средства. На моделите от Fiesta до Transit ще бъде предложена лека хибридна, пълнохибридна, хибридна или опция с пълна батерия, като се представи една от най-обширните електрифицирани линии за европейските клиенти.

Освен това, Ford потвърди, че ще изнася предстоящия си „изцяло нов електрически Mustang“ през 2020 г.

Новината дойде няколко седмици след като ЕС обяви намаляване на емисиите от нови автомобили с 37,5%, което ще принуди автомобилните производители да продават повече електрически превозни средства в Европа.