Обявиха Land Rover Range Rover Sport HST (2020)

Изцяло нов 400 PS Ingenium двигател, ще има и електрифицирана версияLand_Rover-Range_Rover_Sport_HST-2020-1024-01

Range Rover Sport без усилие съчетава динамично управление на пътя, луксозна изтънченост и запазена марка Land Rover. Въвеждането на изцяло нов шест-цилиндров 3.0-литров бензинов двигател подобрява производителността, изтънчеността и реакциите, както и икономията на гориво.

Наличен първоначално на специалния модел HST, изцяло новият 400 PS Ingenium двигател е по-отзивчив и по-добре балансиран от предишния V6 бензин. С 550 Nm въртящ момент, той ускорява Range Rover Sport от 0-100 км в час за 6.2 секунди и до максимална скорост от 225 км в час.

Бързо реагиращият нов шестцилиндров агрегат има иновативна комбинация от усъвършенствани функции, включително въвеждането на електрически компресор, който осигурява незабавна мощност.

Подкрепен от турбокомпресор с двойно свиване и непрекъснат подвижен клапан, който повишава мощността и помага на двигателя да диша с максимална ефективност, дизайнът на изцяло новия шестцилиндров двигател оптимизира производителността и икономията на гориво, както и намалява емисиите.

Land_Rover-Range_Rover_Sport_HST-2020-1024-1aТези технологии за повишаване на производителността работят заедно с новата трансмисия при меко хибридно електрическо превозно средство (MHEV), която е подкрепена от новия двигател, като подобрява ефективността на гамата с разход на гориво от 9.3 л/100 км и CO2 емисии от 213 гр/км. (при комбиниран еквивалент на NEDC). Това е последната стъпка, която Land Rover е предприел, за да изпълни ангажимента си да предложи електрифицирана опция на всички нови модели от 2020 г.

Умната система се базира на изцяло нова система Start-Stop, която се изключва при стационарно и сдвоява най-новия 3.0-литров двигател с електрически мотор. Това позволява на системата да събира енергия чрез регенеративно спиране и да я съхранява в 48 V батерия за по-късна употреба.

Проектиран и разработен от фирмата Jaguar Land Rover, най-новият шестцилиндров двигател Ingenium ще бъде произвеждан в производствения център в Улвърхамптън, Уест Мидландс, заедно с настоящите четирицилиндрови бензинови и дизелови агрегати.

Ник Роджърс, изпълнителен директор на продуктовото инженерство, Jaguar Land Rover, каза: „Вградените шестцилиндрови двигатели са по-добре балансирани от V6 моделите и нашата изцяло нова единица Ingenium се основава на това обещание за оптимизиране на ефективността при всички работни условия.“

Разширените функции, включително електрически компресор, осигуряват отличителни характеристики на Range Rover Sport и реакции, докато интелигентната MHEV система събира енергия, за да подобри икономията на гориво и да намали емисиите.

Новият 400 PS бензинов двигател на Range Rover Sport ще бъде достъпен на специалния модел HST, който се отличава с уникална комбинация от интериорни и екстериорни актуализации, включващи поръчкови маркировки и тапицерия от въглеродни влакна.

Клиентите ще могат да избират между две конструкции от алуминиеви джанти и пет цвята на външния вид – Santorini Black, Fuji White, Indus Silver, Firenze Red и Carpathian Grey.