Последно: Toyota стартира електрификацията си през 2020 г.

Обявява масова офанзива на EVtoyota-ev-range-1280x720

insideevs.com

Toyota най-накрая реши да се електрифицира от 2020 г. с нова платформа BEV и шест глобални модели BEV, включително кросоувъри, SUV и др.

Toyota, след години на пренебрегване на изцяло електрическите автомобили, обяви преди дни огромна офанзива с нова платформа, глобални модели от различен тип, както и свръхкомпактни.

Новият план предвижда внедряването на изцяло електрически превозни средства от 2020 г. (започвайки с Toyota C-HR BEV и близнаците Toyota IZOA BEV в Китай), а Toyota казва, че до 2025 г. всички модели ще имат електрифициран вариант (най-малко хибриден).

В началото на 2020 г. Toyota би искала да представи 10 BEV модела в световен мащаб, включително шест глобални модела, базирани на платформата e-TNGA.

Ако погледнем към общия план, можете да забележите обаче, че очакваните продажби на BEV са ниски в сравнение с хибридните и хибридните дялове. Интересно е, че до 2050 г. Toyota няма да има голям пазарен дял и за автомобили с водородни горивни клетки.

„Предстои много работа за популяризиране на BEV. По-конкретно, ние ще се фокусираме върху развитието на превозните средства и стабилното снабдяване, подобрената трайност и повторното използване на батериите.

Ние непрекъснато подготвяме рамка, за да отговорим изцяло на предизвикателството, поставяйки всичко на място, включително създаването на нови бизнес модели.

Работейки обширно и открито, ние си сътрудничим с партньори, когато се стремим да допринесем за по-добро общество.“ – казаха от компанията.