Renault e-Plein Air – преправено R4 с мотор от електрическото Twizy

Електромобилът показаха на фестивалrenault-e-plein-air-takes-a-vintage-4l-and-stuffs-it-with-ev-guts__823544_

Винаги е хубаво да се види, че един автомобилен производител дава на стара кола дъх на въздух от 21-ви век. За фестивал, посветен на първия семеен автомобил на Renault с предно задвижване Renault R4, беше представен интересен концепт – електрическият Plein Air, отворен и без врати. E-Plein Air е създаден от Renault Classic, Renault Design и Melun Retro Passion, които продават части и аксесоари за по-стари превозни средства. Резултатът е нещо, което е готово за плажа, в деня,  в който дебютира.

Автомобилният производител не е дал много подробности, но е казал, че e-Plein Air заема своите EV елементи от двуместния електрически  Renault Twizy. Неговата 6,1-kWh батерия предлага само около 62 мили при пробега на Twizy. renault-e-plein-air-concept-2019-01-min-888x444Тъй като ние не сме сигурни колко близо е e-Plein Air към теглото на Twizy,  не е ясно дали тази концепция ще получи по-добър или по-лош пробег от квадрицикъла. Ретро автомобилът вероятно ще бъде по-тежък от Twizy.

Екстериорът не е съвсем същият като обичайния вариант на 4L; има някои нови неща по долните панели на тялото и много по-модерна решетка отпред. Интериорът получава нов комплект седалки, кошница за пикник в задната част и цифров дисплей, който позволява на водача да наблюдава не само скоростта, но и капацитета на батерията.