Точки за зареждане на електромобили към новите домове в Англия

Това ще бъде гарантирано по законElectric-Car

mirror.co.uk

Всички новопостроени домове в Англия скоро ще бъдат снабдени с зарядна точка за електрически автомобили съгласно плановете на правителството да подкрепи водачите с ниски емисии и да насърчи приемането на електрически превозни средства.

Обществените консултации на Министерството на транспорта относно промяна на строителните разпоредби в Англия започнаха – с цел да се направи задължително новите домове да се оборудват с пунктове за зареждане.

Това означава, че шофьорите със специално отделено място за паркиране на автомобили ще разполагат със собствено устройство, което им позволява да се презареждат по подобен начин, както мобилен телефон.

Това може да бъде всичко за от 30 минути до 12 часа в зависимост от размера на акумулатора на вашия автомобил и скоростта на точката на зареждане. Средното превозно средство ще се зарежда за малко по-малко от 8 часа с 7kW зарядна точка.

Според доставчика чрез точки за зареждане на електрически автомобили Pod Point, автомобилистите са готови да спестят около 1000 британски лири годишно на разходите за гориво с точка за зареждане в домашни условия в сравнение с тези, които разчитат на обществени съоръжения за зареждане.

Съобщението идва само месеци след като Tesco и Volkswagen се обединиха, за да стартират най-голямата британска мрежа за зареждане на електрически превозни средства в Обединеното кралство.

Съгласно схемата клиентите ще могат да зареждат безплатно своите електрически автомобили, използвайки стандартно 7kW бързо зарядно устройство, или да използват бързото зарядно 50kW по пазарен курс.

Транспортният секретар Крис Грейлинг каза: „С рекордни нива на превозни средства с ниско ниво на вредни емисии по нашите пътища е ясно, че има апетит за по-чист и по-екологичен транспорт. Домашното зареждане осигурява най-удобната и евтина опция за потребителите – можете просто да включите колата си, за да зареждате за една нощ, както бихте направили с мобилен телефон.“

Правителството вече предприе стъпки, за да гарантира, че съществуващите домове са готови за електрически превозни средства, като осигуряват до 500 паунда от разходите за инсталиране на зарядна точка у дома.