Концепцията за електрически миникар IMk на Nissan е на нова платформа

Поглед към бъдещата електрификация на компанията5e_6hwz7w

Новата концепция за електрически миникар IMk на Nissan визуализира следващата стъпка от стратегията на Nissan за електрификация и намеква за нова BEV платформа от компания, която изостава в развитието на EV, след силната пазарна лидерска позиция с пионерския си Leaf.

Nissan казва, че IMk е повече от строго функционален градски автомобил, проектиран да бъде стилен. Компанията казва, че го нарича поглед към бъдещето на автомобила ориентиран към града. Производителят също така твърди, че е подкрепен от изцяло нова EV платформа.

Както се очаква, концепцията трябва да илюстрира както градски EV, така и бъдещето на технологията за самоуправление. Тъй като това е просто концепция, не очакваме да бъде на производствено ниво, но много от технологиите би трябвало да се очаква да се спуснат в потенциален производствен модел.

5e_vrvb0qВъпреки че е привидно градско EV, IMk е по-дълъг от интелигентното fortwo. Това го доближава до конвенционалния субкомпакт на собствената Versa Note на Nissan или дори до по-високите Kicks.

Все още не е ясно дали това превозно средство ще бъде на платформата, която ще е в основата на предстоящия кросоувър на Nissan или е отделно, като ще роди новото Renault Twingo или други малки проекти, които са в ход в рамките на глобалния Renault-Nissan -Mitsubishi Alliance.

Остава да видим как компанията, която въведе Leaf, ще има бъдеща електрификация, но очакваме повече информация скоро на автошоуто в Токио по-късно този месец.