Европейска премиера на новия SUV Peugeot 2008 и в електрическа версия

Батерията с капацитет от 50 kWh предлага пробег до 320 км съгласно WLTP1560932161_8_559x_

От 10 до 19 януари щандът на Peugeot на Автосалона в Брюксел 2020 ще се фокусира върху най-новите електрифицирани разработки на марката.

Новото Peugeot е-2008 заема мястото си в сегмента на компактните SUV автомобили, допринасяйки за това, което носи успеха на гамата. След световната си премиера на автосалона в Гуанджоу  – Китай, м. г., сега моделът прави и европейска премиера.

Това Peugeot  е още по-високотехнологично и в момента се предлага с новия i-Cockpit® 3D, компактен волан, голям HD сензорен екран и иновативен 3D инструментален панел на нивото на очите.

Изключително рядкост в този сегмент, оборудването и системите в помощ на водача са заимствани от по-луксозни сегменти и са най-високото ниво експертен опит на Peugeot. Новият SUV е пълен с технологии, включително Drive Assist и Park Assist, Следене на мъртвата зона, Система за разширено разпознаване на пътните знаци, Предупреждение за бдителността на водача и Активна система за предупреждение при неволно пресичане на маркировката.

Този SUV на Peugeot предлага на водачите нов свят със 100% електрически усещания. Електрическият мотор с мощност 136 к. с. и моментално достъпен въртящ момент от 260 Нм осигурява ежедневно удоволствие от шофирането във всякакви ситуации.  Батерията с голям капацитет от 50 kWh предлага пробег до 320 км съгласно новия стандарт WLTP.

И понеже електрическата технология не трябва по никакъв начин да прави компромис с качествата на новия SUV Peugeot 2008, батериите са разположени оптимално под пода.

Времето за зареждане варира в зависимост от наличната мощност:

16 часа за пълно зареждане с предоставения заряден кабел

Между 5 часа и 15 минути и 8 часа за пълно зареждане със стенна зарядна станция

30 минути за зареждане на 80% от батерията на обществени зарядни станции с мощност 100 kW.