GM започва производството на вентилатори тази седмица

Имат планове за изработката на 200 000 вентилатори

Работниците се подготвят за изграждане на вентилатори в партньорство с Ventec Life Systems в завода на General Motors в Кокомо

Работниците се подготвят за изграждане на вентилатори в партньорство с Ventec Life Systems в завода на General Motors в Кокомо

Администрацията на Тръмп миналата седмица обяви договор за 490 милиона долара с GM за доставка на 30 000 вентилатори – повече от двойно повече от тези сега в Стратегическия национален запас. Цените на вентилаторите са се покачили до края на март, след като щатите се състезават при дефицита на медицинско оборудване.

За тази цена GM и партньорът Ventec Life Systems, не само трябва да правят вентилаторите, но също така трябва да направят десетседмични консумативи за всеки един от тях, да наемат и обучават временни работници и да преобразуват своя завод за производството. „Ние не правим това с печалба“, заяви говорителят на GM Дан Флорес.

GM планира да започне масово производство на вентилатори тази седмица и казва, че това е предсрочно, което изисква първите 6000 да бъдат доставени до 1 юни. Миналата седмица работниците проверяваха оборудването в завода. Поради неотложността при осигуряването на вентилаторите на болниците, има ограничено време за автоматизиране на производствения процес, така че вентилаторите ще бъдат предимно ръчно направени, каза Флорес.

След като изпълни заповедта на правителството, която дойде близо две седмици, след като президентът Доналд Тръмп се позова на Закона за производство на отбрана, за да нареди на GM да помогне, GM казва, че има инфраструктура за по-нататъшно разгръщане мащаба на производството. Автомобилният производител е започнал да планира производството на вентилатори преди заповедта на Тръмп.

Пандемията на коронавируса е „толкова безпрецедентна. Повечето хора разбират президента, който иска да инициира този акт“, казва Мак МакЛарти, заместник-председател на RML Automotive в Далас и бивш началник на щаба на президента Бил Клинтън. Автомобилните производители „полагат добросъвестни усилия, за да направят своя принос и повече“.

Седмица преди участието на правителството GM започна да си партнира с Ventec за разгръщане на производството на вентилатори, а три дни по-късно GM достави всички необходими части от своята база за доставки. Ventec и GM заявиха, че имат планове за снабдяване и части, необходими за изграждането на 200 000 вентилатори.

Вентилаторите, наречени V + Pro, са проектирани за критични ситуации и могат да работят на батерията, позволявайки на здравните работници да ги използват в нетрадиционни места, като импровизирани полеви болници.