Архив

Toyota получава наградата 2020 SAFETYBEST

С централни въздушни възглавници за пръв път в европейския B-сегмент800_yaris-autobest

Източник: newsroom.toyota.eu

AUTOBEST награди Toyota с приза SAFETYBEST 2020 за разработването и монтирането на централни въздушни възглавници в новия Yaris, първа в европейския B-сегмент.

Журито на AUTOBEST, състоящо се от 31 членове на големи европейски автомобилни издания, призна Toyota, че включи тази водеща разработка в един от най-малките си автомобили, новия Yaris, като по този начин продължи демократизацията на водещите технологии за безопасност.

Новият Yaris, базиран на новата платформа GA-B, е проектиран и разработен с всички най-нови мерки за безопасност, включително много здрав и твърд корпус за най-добра защита на пътниците. Това е първата Toyota, оборудвана с централни въздушни възглавници SRS. Монтирани стандартно, те се задействат в случай на страничен удар, за да предотвратят сблъсъка на водача и пътника отпред на седалката.

800_toyotayariscentreairbagНовият Yaris е оборудван и с най-новия Toyota Safety Sense, всъщност първият модел на Toyota, оборудван с най-модерната система. В допълнение към всички функции като система за предварително сблъсък (PCS) с градска функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти и предупреждение за напускане на лентата (LDA), базиран на радари адаптивен круиз контрол (ACC), той също има включително Lane Trace Assist. Има разширени системи за подпомагане на водача, като асистент за аварийно управление и помощ при пресичане, първи за Toyota.

За втори път Toyota получава наградата SAFETYBEST. Последният път беше през 2017 г. за внедряването на Toyota Safety Sense като стандарт в гамата. TSS е не само стандартен за всички Yaris, но също така разполага с много нови разширени системи за подпомагане на водача, демонстриращи, че безопасността е от основно значение за всяка нова Toyota.

Новият Yaris също е в списъка на финалистите за наградата `AUTOBEST 2021 – Най-добрата кола за купуване в Европа.