Архив

Tesla Model C: скоро електрически мотоциклет

Виждане за дизайн и вероятни спецификацииhd-tesla-model-c---les-photos-du-concept-de-moto-électrique (1)

По Autonews.fr

Ами ако Tesla произведе електрически мотоциклет, за да допълни гамата си от автомобили и ракети? Дизайнерите Дрейк Нолт и Джак Доналд Морис си зададоха въпроса. Отговорът: ултра футуристичен и особено атрактивен концептуален мотор. Това е Tesla Model C.

Изхождайки от общата визия, споделена от дизайнерите Дрейк Нолт и Джак Доналд Морис, концепцията за ново двуколесно превозно средство, подписано от Tesla, е част от желанието да се предвиди интензивният трафик на калифорнийските пътища през 2030 г. И за да направи това, 100% електрическият и „интелигентен“ мотоциклет Tesla Model C е в допълнение към следването на тенденцията към електрификация.

С Tesla Model C дизайнерите от Канада и Австрия си представят как би могъл да изглежда електрически мотоциклет, който да се пуска от заводите на Tesla. Наречен „Модел C“, този концептуален мотоциклет има всичко: напълно правдоподобен футуристичен външен вид, функции, проектирани за комфорта и безопасността на ездача, високотехнологично оборудване, каквото в момента се намира във мотоциклети, и разбира се 100% електрическа работа благодарение на мотори, разположени отпред.

hd-tesla-model-c---les-photos-du-concept-de-moto-électrique (2)Две колела и някаква хибридизация между кормилото и волана от Формула 1 задават тон, това наистина е ДНК на мотоциклета. По отношение на ергономичността, Tesla Model C ще получи head-up дисплей в горната част, удобна седалка, позволяваща да бъде в полулегнало положение, както и странични панели, изпълняващи ролята на врати по време на шофиране, и опори – странично при всяка спирка на превозното средство (също така предпазващи краката на водача между автомобилите).

След като не успяха да прокарат концепцията да включва техническиhd-tesla-model-c---les-photos-du-concept-de-moto-électrique спецификации, двамата дизайнери отделиха време да проучат ергономичността и високотехнологичния комфорт. В Autonews.fr все още не си позволяват някакво представяне. Вземайки за еталон електрически мотоциклет като Zero SR/S, тестван миналата година, Tesla Model C може да има двигател от около 110 к. с. и въртящ момент от 190 Нм моментално.

С максимална скорост от 200 км в час и батерия от 14,4 кВтч за близо 200 килограма, Model C може дори да измине до 300 км и да бъде съвместим с бързо зареждане, за да възстанови 80% от обхвата само за 1 час!