Архив

Нов Peugeot e-Rifter (2021)

Еко-приятелският френски миниван със стилPEUGEOT_RIFTER_2102STYP003

След представения  наскоро  Opel Combo-e Life, Peugeot представи новия си e-Rifter, 100% електрически миниван, който може да побере до 7 души на борда. Той предлага до 280 км пробег като близкия си немски братовчед.

Верен на настоящата си репутация, Peugeot обърна специално внимание на представянето на своя Peugeot e-Rifter, който ползва успешните характеристики на термо версията. Тук има атрактивен „MPV“ с приятна привлекателност, който не създава впечатлението, че е проста програма, на която човек би добавил прозорци. Неговите пластмасови предпазители в основата на щитовете и отстрани му помагат да му придадат здрав вид, докато се предлага в две дължини на тялото, както Opel Combo-e Life. В стандартната 5-местна конфигурация, с дължина 4,40 м, той предлага не по-малко от 775 литра багажно пространство. В дългата версия от 4,75 м (Long) той може да носи до 4000 литра багаж или 7 пътници благодарение на последния ред прибиращи се седалки в пода. В пътническото отделение се предлагат допълнителни 186 литра, разпределени между различните допълнителни места за съхранение.

PEUGEOT_RIFTER_2102STYP207PSA, която се превърна в Stellantis след сливането си с групата FCA (Fiat Chrysler Automobiles), отново използва електрическия мотор от 100 кВт (136 к. с.) и 260 Нм въртящ момент на своя e-Rifter. Ефективно устройство, е свързано с нов контрол на скоростната кутия „e-Toggle“ в централната конзола и три режима на шофиране – само част от мощността (Еко и Нормален режим), само режимът на захранване и който позволява да се използва цялата налична мощност . Режим В все още е наличен за увеличено забавяне с регенеративно спиране и шофиране с „един педал“. Максималната скорост е ограничена до 130 км в час, за да има достъп до всички видове пътища, без излишък по скоростната магистрала. Интериорът, достоен за модерното Peugeot, същевременно изискан, 100% цифров и елегантен, интегрира Peugeot i-Cockpit с два телефона, включително 10-инчов сензорен таблет, който седи високо на таблото, и известния малък волан .

Електрическият двигател на e-Rifter от 100 кВт се комбинира с батерия от 50 кВтч за пробег до 280 км в цикъла WLTP,PEUGEOT_RIFTER_2102STYP202 същият като при Opel Combo-e Life и с 5 км по-добър от по-мощната програма e-Partner. Зареждането е възможно до 100 кВт на бързо зарядно устройство, за 80% автономност, възстановена само за 30 минути. Необходими са 5 часа за пълно презареждане чрез 11 кВт Wallbox и 15 часа за същия резултат на подсилен контакт (16 A) у дома например. По отношение на оборудването може да се разчита на най-новите технологии за помощ при шофиране и свързване от марката за този 100% електрически миниван (автоматични светлини, четене на знаци, камера за заден ход на 180°, автоматично аварийно спиране, предупредително преминаване на линия …) Свързаността се осигурява от централния дисплей благодарение на неговата Mirrorscreen съвместимост, включително Apple CarPlay и Android Auto протоколи за връзка.