Архив

44 Електрически автобуси Irizar за Бургас, България

Доставките започват през септемвриburgas

greencarcongress.com

Irizar съобщава, че 44 електрически автобуса Irizar се насочват към Бургас, България. Това е първият проект за електромобилност в този град – четвъртият по големина в страната – и един от най-големите в България до момента. Burgas Bus – български оператор на обществен транспорт с над 130 превозни средства в своя автопарк – ще отговаря за експлоатацията на автобусите.

Автобусите, които ще бъдат предоставени, включват две различни дължини. Ще има тридесет и четири 12-метрови единици и десет 18-метрови единици. 12-метровият автобус ще има 3 врати, 26 места (4 от които са за хора с увреждания) и зона за инвалидни колички. 18-метровият автобус, от друга страна, ще има 4 пневматични врати, 32 места (4 от които са хора с увреждания) и зона за инвалидни колички.

Автомобилите ще бъдат оборудвани с литиево-йонни батерии Irizar. Електронната мобилност на Irizar ще осигури и 44 оперативно съвместими зарядни устройства ECI-100 от Jema Energy (компания от Irizar Group). Зарядните устройства имат интелигентна система за зареждане от 100 кВт, която ще зарежда автомобилите за три часа, използвайки изход за зареждане Combo 2.

Те ще включват и системи за телеметрия от Datik, компания на Irizar Group, които операторите могат да използват за наблюдение и управление на техния парк електрически превозни средства по всяко време и да получат максимална производителност от работата си.

Irizar e-мобилността работи в тясно сътрудничество с Бургас Бус за този проект, за да придаде на флота модерен и атрактивен дизайн.

Доставката на първите бройки се очаква да бъде извършена през септември 2021 г.