Архив

2022 Nissan Patrol Nismo – с 428 к. с. и F1 светлина за мъгла

Фейслифтираният SUV е на масивни 22-инчови джанти2022-nissan-patrol-nismo-facelift (1)

motor1.com

Nissan представи най-новия фейслифт на Patrol още през септември 2019 г., но едва сега по-горещата версия на Nismo се разкрива в актуализирания облик.

Високопроизводителният Patrol се движи на масивни 22-инчови джанти и приема изискана LED светлина за мъгла, подобна на автомобилите от Формула 1. За да го отдалечи от обикновения вариант, Nissan е променил предната решетка, като му е дал формата на пчелна пита, украсена с означение Nismo.

В основата на Patrol Nismo е същият атмосферен 5,6-литров V8 с 428 к. с. и 560 Нм въртящ момент, както преди, свързан със седемстепенна автоматична скоростна кутия. Това го прави с 28 к. с. по-мощен от стандартния V8 Patrol, като същевременно има същото количество въртящ момент.

Влизайки в кабината, фейслифтът на Nissan – Nismo Patrol има същите екрана, като при обикновения модел.

Nissan е с кабина с тема в червено и черно, акценти от въглеродни влакна и тапицерия Alcantara, но Nismo Patrol не е най-модерният SUV. Той може да се похвали със звукова система Bose с 13 високоговорителя и поддръжка както за интегриране на Apple CarPlay, така и за Android Auto смартфон, заедно с много системи за безопасност.

Осемместният SUV вече се предлага в Близкия изток, където е позициониран над обикновените модели V6 и 400 к. с. V8 Patrol с 275 к. с.

Източник: Nissan