Архив

Loop Energy – партньор с METTEM-M за водородни електрически задвижвания в Русия

Автобус ГАЗ първи проект

Първият съвместен проект в момента - изложен на Международното изложение за търговски превозни средства 2021 (COMTRANS) в Москва, Русия.

Първият съвместен проект в момента – изложен на Международното изложение за търговски превозни средства 2021 (COMTRANS) в Москва, Русия.

Източник:  greencarcongress.com

Loop Energy, разработчик и производител на решения на базата на водородни горивни клетки, си партнира с METTEM-M Ltd., разработчик на системи за управление на превозни средства и системен интегратор, за да предостави решения за водородни електрически задвижвания на производители на търговски превозни средства в Русия.

Първият съвместен проект на компаниите – водороден електрически транзитен автобус за GAZ Group, водещ световен доставчик за търговски превозни средства – в момента е изложен на Международното изложение за търговски превозни средства 2021 (COMTRANS) в Москва, Русия. Очаква се 12-метровото пътническо автобусно превозно средство да влезе в редовен градски транспорт в Москва в началото на 2022 г., след като приключи обичайните пътни тестове и изисквания за сертифициране на ниво превозно средство.

Съгласно това споразумение, METTEM ще използва модулите на горивните клетки, задвижвани с eFlow на Loop, за разработване и доставка на водородни електрически подсистеми, задвижващи агрегати и цялостни решения за превозни средства за различни приложения, включително транзитни автобуси, логистични превозни средства и железопътен транспорт.

Водородният електрически транзитен автобус, представен понастоящем на COMTRANS 2021, бележи първото търговско постижение между Loop Energy и METTEM. Водородната електрическа система за управление на автомобила е разработена от METTEM по договор с GAZ Group-водещ производител на леки търговски и среднотоварни автомобили, автобуси, задвижващи и автомобилни компоненти и превозни средства със специално предназначение със седалище в Русия.

Решението използва съществуващата платформа за електрически пътнически автобуси на батерията на GAZ Group, високоефективните модули на горивните клетки на Loop Energy и напълно интегрираната система с водородни електрически горивни клетки на METTEM.

МЕТТЕМ-М, ООД е компания от групата МЕТТЕМ ТРАНСПОРТ. Това е също руско предприятие, което разработва, интегрира и произвежда последователно цифрови системи за управление на E/E, бордово оборудване за навигация и други цели, както и решения както за производителите на превозни средства (автобуси, камиони, специални превозни средства, леки автомобили), така и транспортни оператори.