Архив

Honda тества електрическия автономен Gen 2 с Black & Veatch

Honda AWV съчетава здрава и издръжлива офроуд платформа с напреднала автономна технологияhonda

Honda и Black & Veatch успешно тестваха прототипа Honda Autonomous Work Vehicle (AWV) на строителна площадка на Black & Veatch в Ню Мексико. По време на едномесечния полеви тест, прототипът от второ поколение на напълно електрическата Honda AWV изпълнява редица функции в мащабен проект, включително теглене и транспортиране на строителни материали, вода и други доставки до предварително.

Докато Honda по-рано провеждаше тестове с по-ранно поколение на Honda AWV, този полеви тест беше първият, който разгръща множество случаи на използване в строителството.

За първи път представен като концепция на CES 2018 в Лас Вегас, Honda AWV съчетава здравата и издръжлива офроуд платформа  на компанията с нововъзникващата напреднала автономна технология. Резултатът е нова категория способно работно превозно средство, което може да се използва в различни динамични работни среди.

Honda AWV използва набор от сензори за автономна работа, използвайки GPS за местоположение, радар и лидар за откриване на препятствия и стереоскопични (3D) камери за дистанционно наблюдение. Автомобилът може да се управлява и с дистанционно управление.

Black & Veatch, глобална инженерингова, снабдителна и строителна компания, фокусирана върху оптимизацията на строителството и технологичните иновации, си сътрудничи с Honda, за да осигури реална тестова площадка за валидиране на технологията на Honda AWV. Персоналът на компанията беше обучен от инженерите на Honda за работа и протоколи за безопасност на превозните средства, за да използват ефективно технологията.

Тестът на място също така демонстрира жизнеспособността на акумулаторната система на Honda AWV да поддържа енергоемки сензори и да осигурява задвижване на превозното средство, като същевременно работи до осем часа в среда с висока температура. Превозното средство носеше полезен товар от близо 900 паунда и в отделен случай на употреба теглеше ремарке, превозващо повече от 1600 паунда.

Въз основа на възможностите, потвърдени в този полеви тест, Honda вярва, че Honda AWV ще бъде в състояние да предостави широк спектър от услуги на различни индустрии, които се нуждаят от здраво автономно решение за офроуд, особено когато ограниченията на работната сила и опасенията за безопасност правят други решения непрактично. Възможността за работа автономно или чрез дистанционно управление и пренасяне на големи полезни товари, заедно с възможността за добавяне на прикачени устройства и инструменти, прави Honda AWV подходяща платформа за много работни среди.

Honda не е обявила планове за комерсиализация на Honda AWV, но продължава да усъвършенства платформата чрез полеви тестове.

Honda очаква допълнителни подобрения на производителността и спецификациите на дизайна, тъй като развитието на прототипа на Honda AWV продължава да напредва.

Спецификации на прототипа за автономно работно превозно средство на Honda Gen 2

Тегло на ненатоварено превозно средство 721 кг

Максимален товароносимост 399 кг

Ограничение на теглото на тегленето 750 кг (включително теглото на ремарке)

Минимален радиус на завиване 3,9 м

Обхват при максимална товароносимост До 45 км в зависимост от случая на употреба

Време за зареждане До 6 часа (120V)