Архив

Концепцията на Chrysler – Airflow, визуализира изцяло електрическото бъдеще на марката

Това може да бъде първият електрически автомобил на марката, който трябва да се очаква до 2025 г.chrys

От няколко години Chrysler поддържа интерес към електрическа концепция с името Airflow, а сега компанията най-накрая разкри привидно близка до производството версия. Наречен просто Chrysler Airflow Concept, изглежда, че е предварителен преглед на това, което може да бъде първият изцяло електрически автомобил на марката, който трябва да се очаква до 2025 г.

В сравнение с редица скорошни електрически автомобили, Airflow изглежда доста консервативен, но не и непривлекателен. Носът е с много скромни решетки, като горната е с осветена емблема на Chrysler. Едва ли има остра гънка по заобленото, органично тяло. Арките на колелата са подчертани с по-висок, по-широк метал над калниците. Покривът е с модерен контрастиращ цвят, а отзад има широка и тънка лента за задни светлини.

Отвътре Airflow има подобна мека и заоблена естетика. Светла кожа има по вратите, таблото и седалките. По-голямата част от арматурното табло също се състои от екрани. Има централен екран за информация за водача, с екран на инструментите и екрани за климатичен контрол от двете страни. Задните седалки също имат екрани. Но всички те изглеждат осъществими, особено като се има предвид множеството дисплеи в Jeep Grand Wagoneer. Сред някои от високотехнологичните функции е възможността всеки пътник да персонализира своите екрани, а информацията може да бъде изпращана до екраните на други пътници по желание. Всяка пътническа позиция има и камера за видео разговори.

chrystChrysler не беше подробен към механичните детайли. Всичко, което компанията каза, е, че разполага с два електрически двигателя с мощност 201 конски сили, единият отпред, другият отзад за задвижване на всички колела. Точният капацитет на батерията не е даден, но Chrysler казва, че обхватът трябва да бъде между 350 и 400 мили. Освен това се предполага, че колата разполага с полуавтономен асистент за водача SAE Level 3 под името STLA AutoDrive.

Chrysler не е казал изрично, че Airflow идва в производство, но тази концепция изглежда почти готова за пазара. Марката също така заяви, че първият й EV идва преди 2025 г., стъпка към преминаване към напълно електрически до 2028 г.