Архив

Opel разкрива преработената Corsa Electric

Актуализацията на новото поколение задвижване е позната от многобройни модели на Stellantis, като аналога на Corsa Peugeot e-208 или на Opel с другия електрически автомобил, Mokka Electric (преди: Mokka-e)

stellantis.com, 24 май 2023 г.

Opel прави фейслифт на своя класически малък автомобил Corsa, който идва с някои технически промени вopel-corsa-electric-2023-01-min електрическата версия. Електрическата Corsa-e, която Opel сега нарича Corsa Electric, получава повече мощност и подобрена батерия за по-голям обхват – с важна промяна спрямо другите модели на Stellantis.

Актуализацията на новото поколение задвижване е позната от многобройни модели на Stellantis, като аналога на Corsa Peugeot e-208 или на Opel с другия електрически автомобил, Mokka Electric (преди: Mokka-e). Електрическият мотор от 100 кВт от Vitesco Technologies беше изхвърлен и заменен от 115 кВт електрически мотор от съвместното предприятие Stellantis-Nidec, а батерията от 50 кВтч беше увеличена на 54 кВтч с ново поколение клетки. В новата Corsa Electric новият вариант със 115 кВт управлява пробег от до 402 километра в цикъла WLTP.

Новата Corsa Electric идва с опции. Задвижването със 100 кВт, предлагано преди за Corsa-e, остава в гамата, докато моделът със 115кВт се добавя като опция. Така Opel е първата марка Stellantis, която предлага две електрически задвижвания за модел e-CMP. Според Opel обхватът на WLTP на версията със 100 кВт е подобрен до 357 километра.

opel-corsa-electric-2023-03-min-888x444Докато повечето електрически модели на Stellantis просто въвеждат новото задвижване, актуализацията за Corsa идва с пълен фейслифт. Външният вид на малкия автомобил е адаптиран към текущия дизайнерски език на Opel, като фарове, придружени от нов черен елемент отпред, който оформя типичния за марката „Opel Vizor“. Стилът отзад също е ревизиран. За предните светлини имаше не само нов облик, но според Opel, безотблясъчната Intelli-Lux LED Matrix светлина също е станала още по-добра и по-прецизна и сега включва 14 вместо осем контролируеми LED елемента.

Вътре в новия електрически автомобил ревизираната Corsa предлага опционален напълно цифров кокпит, базиран на „платформата на кокпита Snapdragon“ на Qualcomm. За инфотейнмънта е наличен сензорен екран до десет инча.opel-corsa-electric-2023-05-min-888x444 Има и нови шарки на седалките и нов дизайн на волана.

Първите доставки на новата Corsa са планирани за края на тази година. От Opel все още не са обявили цени. В момента Corsa-e със 100 кВт задвижване във версията „Edition“ започва от 34 650 евро.

Във Великобритания новата Corsa Electric, разбира се, ще се продава от Vauxhall. Цените в Обединеното кралство за новата Corsa Electric все още не са разкрити. Британската марка Stellantis казва, че поръчките за новата Corsa ще бъдат отворени това лято, като първите доставки ще бъдат през четвъртото тримесечие на 2023 г., но не уточнява дали това важи и за версията без емисии на изпускателната тръба.