Архив

Електромобилите на Volkswagen за 20 000 евро идват през 2027 г.

Най-големият производител на автомобили в Европа има план да отблъсне китайската конкуренция с електромобили.

Черно-бяла графика изобразява силуета на малък електрически хечбек автомобил.

Най-накрая идват по-евтините електрически коли. Във всеки случай към Европа.

insideevs.com

Volkswagen Group заяви преди дни, че „от известно време“ работи върху компактни електрически превознифв средства, които ще струват около 20 000 евро, еквивалента на 21 700 долара. Най-големият производител на автомобили в Европа заяви, че премиерата на новите автомобили ще бъде през 2027 г.

Така че тези така необходими евтини електромобили няма да бъдат налични скоро. Но въпреки това те са важни в дългосрочен план.

Електрическите автомобили все още са значително по-скъпи от техните събратя с вътрешно горене, особено на западните пазари. Това ще трябва да се промени, за да могат повече масови купувачи да се включат в прехода към EV. В Китай, където електрическите и plug-in хибридните превозни средства вече съставляват около 50% от продажбите на автомобили, купувачите могат да получат електромобили на цена от $5000. Неслучайно пазарът, на който електромобилите са най-евтини, е и най-успешният.

Компании като Volkswagen ще трябва да разработят масови електрически опции през следващите няколко години, за да отговорят на търсенето на клиентите. В противен случай китайските производители на автомобили, които стават все по-агресивни световни износители, ще го направят вместо тях.

„За да стане широко разпространена електромобилността, са необходими атрактивни превозни средства, особено в началния сегмент“, каза главният изпълнителен директор на марката Volkswagen Томас Шефер в изявление. „Въпреки атрактивната цена, нашите автомобили ще поставят стандарти в началния сегмент по отношение на технология, дизайн, качество и потребителско изживяване“, добави той.

Volkswagen Group продава автомобили под редица марки, включително VW, Audi, Porsche и Škoda. В горния край на спектъра е разработена нова електрическа платформа за Audi и Porsche. В долния край на своите предложения той планира серия от електромобили, струващи около 25 000 евро. Те включват два компактни автомобила от VW и Cupra, заедно с малки SUV от VW и Škoda. Те ще излязат от пазара веднага след края на 2025 г. Моделите от 20 000 евро са естествена следваща стъпка, каза Volkswagen.

Днес базовото електрическо предложение на марката Volkswagen е ID.3 хечбек, чиято цена започва от около 40 000 евро.

Не знаем много за моделите от 2027 г. Volkswagen сподели сенчесто изображение, изобразяващо малък хечбек, но това е всичко засега.

Volkswagen специално таксува моделите от 20 000 евро като „от Европа, за Европа“….