Архив

„125 години автомобилно производство“: Opel празнува юбилей в централата в Рюселсхайм, Германия

Празникът ще бъде отбелязан с тест-драйв събитие в София за всички български фенове на марката

  • 8-9 юни: Тест-драйв събитие в София за всички любители на марката Opel
  • Събота, 8 юни 2024 г.: Ден на отворените врати в централата на Opel в Рюселсхайм
  • Изживейте на живо: Тествайте най-новите модели на Opel
  • „Завинаги напред от 1899 г.“: мотото на честванията по случай юбилея на марката

Рюселсхайм. Opel произвежда автомобили от 125 години. 125 години, в които марката промени живота надпел милиони хора предоставяйки им възможност да бъдат мобилни, независими и да се докоснат до много иновации в автомобилостроенето.

Opel празнува своя юбилей и в България, като този уикенд, на 8 и 9 юни е организирано тест-драйв събитие за всички фенове на марката, които могат да се запишат за пробно шофиране на най-новите модели Opel, да се повеселят и да получат приятна изненада за спомен от празненството. Празненството е на ВИП паркинга на София Ринг Мол, като започва в 11 часа и продължава до 17 часа и в двата дни. Всички, които имат желание да се запишат за тестово шофиране могат да го направят в сайта opel.bg.

На 8 юни годишнината ще бъде отбелязана с ден на отворените врати и в централата на Opel в Рюселсхайм, Германия. В съответствие с мотото на юбилея „Завинаги напред от 1899 г.“, клиентите, служителите, обществено-значими личности, както и почетни гости от политическия живот и Stellantis, ще се докоснат до най-важните етапи в автомобилната история на Opel.

„125 години автомобилостроене в Opel“ не е единствената годишнина, която се чества по този повод: през 1964 г. – преди точно 60 години – „Opel Design Studio“ започва работа като първия дизайнерски център на автомобилен производител в Европа. Посетителите на музея в Рюселсхайм ще могат да се докоснат до икони на автомобилния дизайн от шест десетилетия.

Главният изпълнителен директор на Opel Флориан Хютл заяви: „125 години производство на автомобили в Opel – ние не само искаме да отпразнуваме тази годишнина с нашите гости, но и да покажем как Opel винаги е бил водещ за въвеждането на постоянни промени в автомобилната индустрия и сега е с отправен поглед в бъдещето. Тази събота новият Opel Frontera и новият Opel Grandland ще имат своите премиери тук, в сърцето на марката. С тези автомобили ние ще предложим на нашите клиенти по една напълно електрическа версия на всеки модел на Opel от тази година нататък. Всичко това отразява мотото ни за юбилея „Завинаги напред от 1899 г.”

Тест-драйв събитие за любителите на марката: възможност да бъдат тествани най-новите модели на Opel и да се повеселят

Тази събота и неделя, на 8 и 9 юни всички любители на германския бранд ще могат да тестват някои от най-новите модели и да отпразнуват юбилея, който ще се проведе на ВИП паркинга на София Ринг Мол в столицата от 11 до 17 часа и в двата дни. Ще могат да се докоснат до историята на марката, да се повеселят и да получат изненада.

В Германия Opel ще отвори вратите си за обществеността в 10:30 ч. по време на официална церемония за влиятелните гости в дома на Адам Опел. След това посетителите ще могат да разгледат за първи път дизайнерската изложба в сграда N10. Пътуването през десетилетията на дизайн и разработки се простира от Experimental GT от 1965 г. и революционните проучвания на Opel от 80-те години на миналия век до иновативни концепции от по-близкото минало като GT X Experimental, сензационната Manta GSe и визионерския Opel Experimental.

При обиколките на завода, започващи в 13:30 ч., Opel с гордост ще представи текущото производство на Astra в завода в Рюселсхайм, ще бъдат представени новите Opel Frontera и Opel Grandland.