Ford Transit Connect Wagon (2019) дебютира в Чикаго

На пазара – от тази есенFord-Transit_Connect_Wagon-2019-1280-01

Ford представи новия Transit Connect Wagon на автомобилното изложение в Чикаго 2018.

С място за пет до седем пътници и предлагащо лесно преобразуване в товарното натоварване, 2019 Ford Transit Connect Wagon се грижи за бизнеса с гъвкавост и маневреност, които правят ежедневните приключения лесни.

Новият Transit Connect Wagon разполага с нови функции за подпомагане на водача, включително стандартна автоматична аварийна спирачка. Функцията е включена в изключителната сегментна система за предотвратяване на сблъсъка с откриване на пешеходци, за да се избегнат сблъсъци с други превозни средства и пешеходци, които случайно могат да преминат пред пътя на автомобила.

Ford-Transit_Connect_Wagon-2019-1280-06Адаптивен круиз контрол също е на разположение. Системата прави пътуването по магистрала по-лесно, като автоматично забавя автомобила, когато радарът установи, че трафикът се забавя напред. Наличната информационна система за нежелани събития с предупреждение за кръстосан трафик също използва радар за откриване на околните превозни средства – осигурявайки сигнали, ако превозните средства се доближат до невидимата от двете страни.

За да избегнете излизането от платното по време на шофиране, наличната система за поддържане на посоката вибрира на волана и може да приложи допълнителен въртящ момент на волана, за да ви помогне да задържите автомобила в центъра на пътя.

Предлага се на две междуосия, за да се настанят пет или седем пътници и на три нива – XL, XLT и Titanium. Двойните плъзгащи се странични врати осигуряват допълнително удобство, а наличните релси за покрив увеличават гъвкавостта си с всякакви аксесоари, които могат да се монтират на покрива, за да се товарят велосипеди, каяци, бордови дъски или багаж.

Новият инструментален панел на Ford Transit Connect Wagon е съсредоточен върху функции, които са едновременно полезни и ясни – наличен 6.5-инчов плаващ сензорен екран, цифров информационен център на водача в клъстера и налично безжично зареждане за вашето мобилно устройство.

Новата серия двигатели предлага по-голям избор на клиентите с изключителен клас дизелови двигатели. Ford-Transit_Connect_Wagon-2019-1280-09Новият 2019 Transit Connect с изцяло нов 1.5-литров дизелов двигател EcoBlue® има за цел да върне рентабилността на EPA с минимум 30 mpg на магистрала. Дизеловият двигател е сдвоен с изцяло нова 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Нов 2.0-литров четирицилиндров бензинов двигател е с директно впръскване с автоматично стартиране като стандартно оборудване. Той също така се доближава до изцяло новата 8-степенна автоматика. Достъпен, гъвкав, интелигентен Ford Transit Connect Wagon се очаква да бъде един от най-достъпните седемместни пътнически автомобила в САЩ.

Моделът с дълга база има по-голям обем за вътрешен товар зад първия ред, отколкото Chevrolet Tahoe от 2018 г., като е предназначен за купувачите, които целят превоз на по-обемисти предмети. И с радиус на завой от само 38,3 фута за микробуса с къса база, заобикалянето на натоварените улици е лесно. За тези, които трябва да теглят ремарке, се очаква Ford Transit Connect Wagon да предложи ненадмината теглителна способност от 2000 паунда.

2019 Ford Transit Connect Wagon ще бъде пуснат в продажба през есента на 2018 г.