Награден автомобил за качеството на възстановяването си

Chrysler Imperial C-15 Town Car от LeBaron от 1937 г. крие тайна00475856fcbb4a8e7bc50fa845d764f3

1937 Chrysler Imperial C-15 Town Car от LeBaron е носителят на тазгодишната  награда Zenith на AACA в Грийнсбург, Пенсилвания, която се дава за най-забележително възстановяване за годината.

Тази много внушителна лимузина е поръчана   от Уолтър П. Крайслер за жена му Дела. За съжаление, съпругата му не се забавлявала много дълго; Дела умира през 1938 г., след което колата се предава на дъщерята на Бернис Крайслер Гарбиш. (Погледнете внимателно и ще забележите малки инициали на B-C-G, прикрепени към задните врати).

20140817_110635Под този оразмерен капак има 130-к.с. Chrysler „осмак“, но всичко зад стъклото е обичайно, а алуминиевата каросерия е ръчно изработена от майстори на LeBaron. Аристократичният автомобил, за да подчертае социалното положение на този, който вози,  се предлага с меко и твърдо покритие за отделението на шофьора.

Вътре ще намерите  един секрет – гениална автоматична прозоречна система, която доколкото е известно, е първата по рода си. Когато сваляте прозорците в отделението за пътниците, вие също извивате пружинен механизъм. След освобождаването, пружината затваря прозорците.

С появата на модерните електрически прозорци само лесно може да се постигне607391-870-0 това днес с електрически двигател.

Когато колата става собственост на сегашния й притежател – колекционерът и автомобилният историк Хауърд Краплик, той попада на лимузината в отчайващо състояние в провинцията, далеч от колекцията на Suffolk County Vanderbilt Museum on New York’s Long Island. След закупуването, колекционерът подлага автомобила на обширно възстановяване, което довежда до първа победа в класацията на 2014 Pebble Beach Concours d’Elegance.

Автоматичните прозорци са неочаквана изненада, открита по време на почивката; те само прибавят към привлекателността на това напълно уникално история и е страхотно да ги виждаме днес, точно както Уолтър би искал.