Fiat Chrysler Automobiles NV представи петгодишен план

Ще инвестира в електрически и автономни автомобилиAR-304269918-1

BALOCCO, Италия – Fiat Chrysler Automobiles NV обяви петгодишна визия за компанията, която обхваща най-големите насоки  в продажбите на SUV и камиони, като същевременно инвестира в бъдещи технологии като електрическо задвижване и автономни коли.

Ако това се случи по план, производителят на автомобили очаква двойна оперативна печалба до 16 милиарда евро до 2022 г.

Главният изпълнителен директор Серджо Маркионе заяви, че компанията ще инвестира 9 милиарда евро в разработването и внедряването на електрически двигатели, тъй като разширява гамата си от електрически автомобили, част от план за разходи от 45 милиарда евро през следващите пет години, фокусирани върху четири основни марки: Jeep SUV’s , Ram пикапи и луксозни автомобили Alfa Romeo и Maserati.

5847171_15100519815285_rId4„Този план ще осигури портфолио от продукти, съобразени с нашите марки, които ще гарантират способността ни да се съобразяваме във всеки регион с по-строги стандарти за емисии и икономия на гориво“, каза Маркионе пред финансовите анализатори и медиите на фирмена среща.

В САЩ, Fiat Chrysler FCAU разширява своя залог върху по-големите SUV и камиони, отразявайки потребителското търсене и по-спокоен подход към повишаването на стандартите за икономия на гориво във Вашингтон.

За да отговори на все по-строгите правила за емисиите в Европа, Fiat Chrysler обяви, че ще прекрати продажбите на дизелови автомобили до 2021 г. и ще спре продажбите на някои масови автомобили Fiat, като модела Punto, които не са достатъчно рентабилни, за да възстановят разходите за електрификация.