Калифорния ще похарчи $768 млн. за инфраструктура на електромобилите

Щатът вече представлява половината от пазара на електромобили в JT6NJKСАЩ

Калифорния има повече електрически автомобили от която и да е американска държава, така че не е изненадващо, че тя продължава да се насочва върху спомагателната инфраструктура. Три компании от Калифорния – Pacific Gas Electric, San Diego Gas Electric, и Southern California Edison, Pacific Gas Electric, ще похарчат общо $768 млн. за инфраструктурата на електрическите автомобили.

Това се смята за най-голямата оферта на държавно ниво към днешна дата за насърчаване на електрически автомобили, съобщава Сан Франциско Хрониката.

PGE ще похарчи малко повече от $22 млн. за откриване на 230 станции за бързо зареждане на DC. PGE и SCE ще изразходват $236.3 млн. и $342.6 млн. за инфраструктура и отстъпки за поддръжка на електрически камиони, автобуси и други средни или тежкотоварни автомобили, смята Хрониката.

SDGE ще отпусне $136.9 млн. за 60 000 фирми, които пускат станции за зареждане на електрически автомобили на територията си.

Калифорния вече представлява повече от половината от продажбите на електрически автомобили в САЩ и сега има 369 300 изцяло електрически автомобили и разнообразие от автомобили по пътищата, според една хроника. Но губернаторът Джери Браун иска да пусне 5 млн. превозни средства с нулеви емисии по държавните пътища до 2030 г. Това ще изисква много повече зареждащи станции.