Новото BMW Серия 8 Купе – на пазара от ноември

„Осмицата“ се завърна!p90306631-highres

С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският премиум производител започва да пише нова глава в историята на вдъхновяващите спортни автомобили на марката.

Новото BMW Серия 8 Купе е автомобил с изключителни динамични характеристики, емоционален дизайн, модерен лукс и изключително напредничаво оборудване по отношение на управлението, асистиращите системи и свързаността.

Новото BMW Серия 8 Купе серийно се оборудва с LED фарове, които са по-тесни отколкото при всеки друг модел на марката. Като опция се предлагат BMW лазерни светлини с променливо осветяване на пътното платно и Selective Beam.

С дължината си от 4843 мм, широчината от 1902 мм и височината от 1341 мм, както и междуосието от 2822 мм автомобилът с две врати има много силно излъчване. Цялостната му визия е израз на безкомпромисна динамика и превръща BMW Серия 8 Купе в един луксозен спортен автомобил със страст и характер.

Вдъхновяващата динамика на управлението е основната цел при процеса на разработката на новото BMW Серия 8 Купе. Каросерията, задвижването и окачването са последователно насочени към максималната пъргавина, прецизност и увереност на един чистокръвен спортен автомобил. Особено мощните двигатели са комбинирани с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive и техническите решения на BMW EfficientLightweight. Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано успоредно със състезателния автомобил BMW M8 GTE, който вече доказа големия си потенциал при състезанията за издръжливост на FIA World Endurance Championship (WEC) и на IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) в Северна Америка. Сега серийният автомобил предлага най-луксозната възможност да се насладите на ненадминатата динамика.

BMW-8er-G17-2018-1200x800-7fab3b964f7f98adРазработеното за новото BMW Серия 8 Купе окачване включва предна ос с двойни напречни носачи и петраменна конструкция отзад, както и електромеханично кормилно управление и особено мощна, специфична за модела спирачна система. За максимална пъргавина, прецизност и динамика кинематиката и еластокинематиката целенасочено са адаптирани към изискванията на високо динамичен стил на шофиране. Опитът на BMW M GmbH в моторните спортове е ползван за детайлни модификации и допълнения, както и за цялостните настройки. Торсионните греди и подрамата на задното окачване оптимизират здравината и свързването на компонентите на окачването към каросерията. Специфичните шенкели и напречни носачи позволяват максимална прецизност на двете оси. С това значително се повишава потенциалът за пренасяне на силите при високи скорости в завоите.

Серийното оборудване на новото BMW Серия 8 Купе включва Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно управление. Контролът на промяната на характеристиките им при сгъване и разгъване е постоянен и се извършва индивидуално. Това позволява фино дозиране на работата на пружините и амортисьорите, което осигурява на водача само важната информация за пътната настилка. Интегралното активно кормилно управление също е включено в стандартното оборудване, намалява диаметъра на завой при маневриране, повишава пъргавината при средни скорости на движение и оптимизира увереността при смяна на лентата и в завоите при по-високи скорости. Допълнително повишаване на спортните възможности на новото BMW M850i xDrive Купе осигурява и предлаганата като опция Активна стабилизация срещу наклоняване. С електрическите си сервомотори на предната и задната ос тя позволява особено бързо и прецизно компенсиране на силите на странично наклоняване при динамично шофиране. Управлението на системата постоянно следи скоростта, страничното и надлъжното ускорение, положението на волана, ускорението и движението на колелата, както и височината на каросерията.

Най-новото поколение на 4,4-литровия двигател е модернизирано из основи и е BMW-8er-G17-2018-M850i-Preis-Test-Bilder-1200x800-cd7c5e04305064d1оптимизирано в множество детайли. Двата Twin-Scroll турбокомпресора с охлаждане на нагнетявания въздух, разположени във V-образното пространство между двата реда цилиндри, директното впръскване на бензина High Precision Injection, напълно променливото управление на клапаните VALVETRONIC и променливото управление на разпределителните валове двоен VANOS са елементите на технологията M Performance TwinPower Turbo, чието значително модернизиране води до сериозно повишаване на максималната мощност, въртящия момент и ефективността. Благодарение на повишаването на мощността с 68 к.с. спрямо предишния двигател, постигнато без увеличение на теглото, новият V8 двигател вече развива 530 к.с., които са на разположение между 5000 и 6000 об/мин. В същото време максималният въртящ момент е увеличен със 100 до 750 Нм. Той може да бъде ползват в широкия оборотен диапазон от 1800 до 4600 об/мин. Новото BMW M850i xDrive Купе ускорява от 0 до 100 км/ч за само 3,7 сек.

Двигателите подават мощността си на модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. Най-новият вариант на автоматичната трансмисия е с оптимизирано тегло, новоразработено управление и увеличен от 7,07 до 8,59 диапазон на предавателните числа.

P90306629_web_the-all-new-bmw-8-seДруга неподражаема интерпретация на темата спортен автомобил осигурява новото BMW 840d xDrive Купе. Уникалният в сегмента дизелов двигател осигурява вълнуващата комбинация между уверена тяга и нисък разход на гориво. Трилитровият редови шестцилиндров дизелов двигател с технология BMW TwinPower Turbo развива максимална мощност от 320 к.с. и максимален въртящ момент от 680 Нм, който е на разположение още от 1750 об/мин. Мощностната характеристика на оборудваният с каскадно свръхпълнене двигател подпомага спокойното шофиране при ниски обороти, както и ускорението от 0 до 100 км/ч за 4,9 сек. Форсирането и високото натоварване се маркира от впечатляващия звук на специфичната за модела спортна изпускателна система. С образцовата си ефективност двигателят подчертава характера на новото BMW Серия 8 Купе като подходящ за дълги пътувания спортен автомобил, който гарантира радост от шофирането, без умора, дори и след стотици километри. Пречистването на отработените газове с технология BMW BluePerformance освен филтър за твърди частици, оксидационен и NOx капацитивен катализатор включва и SCR катализатор с впръскване на AdBlue за допълнително редуциране на емисиите на азотни оксиди. Така новото BMW 840d xDrive Купе отговаря на изискванията на нормата за вредни емисии EU6d-TEMP.