НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508
НОВИЯТ СЕДАН PEUGEOT 508

Volvo S60 (2019) ще се прави в САЩ

За пръв път модел на марката се произвежда там2019-volvo-s60-reveal-in-south-carolina_100655570_h

Volvo Cars, производителят на висококачествени автомобили, разкри новия спортен седан от средния клас Volvo S60 в първата американска производствена база в Чарлстън, Южна Каролина.

Новият завод в Чарлстън е официално открит. Комбинираното излизане на автомобила и отварянето на завода засилват ангажимента на Volvo Cars към САЩ, важен пазар за компанията и новия си спортен седан. Новият Volvo S60 е първият автомобил на Volvo, произвеждан в САЩ.

„Новият S60 е един от най-вълнуващите автомобили на Volvo, които някога сме правили“, каза Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „Това е истинска кола за шофьора, която ни дава силна позиция на американските и китайските седанни пазари, създавайки повече възможности за растеж на Volvo Cars“.

НовотоVolvo S60 е първият автомобил на Volvo, който ще бъде продаван без дизелово предложение, което означава, че компанията поема  ангажимент на за електрификация и дългосрочно бъдеще извън традиционния двигател с вътрешно горене. През 2017 Volvo Cars беше първият световен производител на автомобили, който обяви стратегията си, че от 2019 г. всички нови модели ще бъдат електрифицирани.

volvo-s60-2Два турбокомпресорни и свръхзаредени хибридни бензинови двигатели ще бъдат достъпни в новия S60: Volvo T6 Twin Engine AWD plug-in хибрид, който генерира комбинирани 340 к.с., а награденият T8 Twin Engine AWD plug-in хибрид ще доставя 400 к.с. Изпитаните бензинови двигатели T5 и T6 на Volvo ще бъдат налични при старта.

За пръв път за сегмента клиентите могат да получат достъп до новото S60 чрез новата услуга за изплащане Premium на Volvo Cars Care от Volvo, която предлага достъп до автомобили без авансово плащане, а чрез месечни вноски на фиксирана такса.

„Активните режими на шасито и задвижването осигуряват отличен контрол и ангажираност, което прави колата шофьорска“, каза Хенрик Грийн, старши вицепрезидент за изследователска и развойна дейност в Volvo Cars. „Също така носи впечатляващата технология от серията 90 и други автомобили от серията 60 в този сегмент, което я превръща в един от най-добрите спортни седани на пазара“.

НовотоVolvo S60 споделя собствената платформа и архитектура на Volvo Cars, технологията за безопасност и инфотейнмънт системата с новото V60 премиум междинено комби, стартирано по-рано тази година, както и най-новата серия 90 автомобилите и наградените XC60, които са постигнали най-високите оценки за безопасност в индустрията. Това прави новия S60 един от най-безопасните автомобили на пътя.

Технологията City Safety with Autobrake помага на водача да избягва потенциални сблъсъци и е единствената система на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и големи животни.

Допълнителната система Pilot Assist – която поддържа водача при управление, 2019-Volvo-S60-Interiorускорение и спиране на добре маркирани пътища до 130 км в час – е  с подобрена работа при завиване. Допълнителното предупреждение за кръстосан трафик с автобус допълнително повишава безопасността за хората вътре и извън автомобила.

Инфотейнмънт системата Sensus Connect на Volvo Cars е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G и поддържа драйверите свързани по всяко време. Интуитивният контрол е таблетен стил на сензорен екран, който съчетава функциите на автомобила, навигацията, свързаните услуги и приложенията за автомобилно забавление.

Електрифицираните версии на новия S60 също предлагат подобрение в управлението, наречено Polestar Engineered – разработено от електрическото звено на Volvo Cars, Polestar.

Polestar Engineered е наличен изключително на T8 Twin Engine plug-in хибрида и подобрява  спирачките, окачването и управлението на двигателя, повишавайки комбинирания изход на Volvo S60 T8 до 415 к.с.