Босът на Bugatti казва, че компанията е готова за втори модел

Има по-голям шанс, че ще бъде SUV, а не седан2020-bugatti-suvgh

Източник: Car Advice

Изглежда, че Bugatti започва да променя същността си, доколкото добавя един втори модел, който да присъедини към Chiron. През последните години базираната в Малсхайм марка опровергаваше слуховете за възможността за пускане на седан или SUV, но сега изпълнителният директор Стефан Уинкелмън посочва, че е дошло времето за добавяне към гамата на Bugatti: „За мен марката е готова да прави повече от един модел.“

Това обаче няма да се случи веднага, тъй като компанията майка Volkswagen Group има по-голяма цел в момента. Шефът на Bugatti заяви, че очаква да получи необходимата инвестиция, за да развие втория модел, но ще отнеме известно време, откакто VAG прави „значителни инвестиции в проекти като автономно шофиране и електрически автомобили“.

2020-bugatti-suvfАко  Bugatti получи  одобрение, не очаквайте вторият Bugatti да бъде супер седан с четири врати в същия дух като концепцията за Galicier 16C от 2009 г.. Защо? Все повече и повече хора купуват SUV в ущърб на седаните, така че от гледна точка на бизнеса, би било по-смислено да се излезе с модерен модел.

Макар тази логика да има смисъл, изказването е изненадващо, като се има предвид интересното шпионско изображение, възникнало в интернет неотдавна, показващо това, което изглежда страшно много като седан Bugatti.2020-bugatti-suvj

Официалното в момента е, че компанията иска да обмисли няколко стила на тялото и да погледне търсенето на клиентите въз основа на региони по целия свят. Уинкелмън смята, че въпреки че идващият модел може да е седан, който служи за връщане на Royale през 1927 г., ще бъде „много по-достоверно, и  много хора биха искали това“, да е SUV и ще има по-голям финансово смисъл.

Междувременно последните клюки показват, че Bugatti има големи планове за Chiron след разкриването на Divo, който представихме в сайта. Очевидно са разгледани общо три нови деривати: SS, Superleggera и Aperta.