“ЕМВЕКО” осигури нова автомивка в Порше София Юг

Фирмата е вече 25 години на пазара  за оборудването за автосервизи и автомивки у нас96989b87fe01d41fb6fff9e8d4eb33f64929._95

“ЕМВЕКО” AД e създадена през 1993г. като една от първите частни фирми в сферата на оборудването за автосервизи и автомивки. За изминалия период тя се утвърди като един от лидерите на този пазар. Последните няколко години „ЕМВЕКО“ АД разшири обхвата на своята дейност, като в момента предлага богата гама от оборудване за производствени, индустриални и ремонтно-поддържащи предприятия, както и за фирми в селскостопанския сектор.

Фирмата разполага със собствен офис с магазин в гр. София, офис с магазин в гр. Варна, офис с магазин в гр. Бургас, централен склад в гр. София.

“ЕМВЕКО” АД е директен вносител на продукцията на над 45 водещи фирми производители от Италия, Германия, САЩ и Англия, което дава възможност на дружеството да задоволява изискванията на клиентите си. Сред най-реномираните производители, представлявани от “ЕМВЕКО”АД в България са ATLAS COPCO, FIAC, MICHELIN, USAG, HUNTER, ELEKTRON-BREMEN, BLITZ-ROTARY, STERTIL KONI, DECA, RAASM, BERCO, STAHLWILLE, OMCN, RAVAGLIOLI, J.A.Becker и др.

Акцент в Топ оборудването на фирмата за т.г. е показаната в Експо Център диагностична баланс машина Hunter Road Force Elite - производство САЩ

Акцент в Топ оборудването на фирмата за т.г. е показаната в Експо Център диагностична баланс машина Hunter Road Force Elite – производство САЩ. Тя е акцент за 2018 г., заедно с автоматичната машина за монтаж-демонтаж

Продуктовата гама, която „ЕМВЕКО“АД предлага обхваща: професионални ръчни инструменти; пневматични инструменти; компресори, изсушители, ресивери; подемници и повдигащи съоръжения; компоненти за изграждане на въздушни инсталации; компоненти за изграждане на маслени стопанства; заваръчни апарати; апарати за плазмено рязане; зарядни и стартерни устройства; преси; машини за гуми; камери за боядисване; почистващи машини и др.

С повечето от производителите фирмата има партньорски отношения от повече от 10 години, като продуктите са многократно изпитани както на българския така и на световния пазар.

Услугите, които фирмата предлага на своите клиенти са инсталиране, обучение за работа с оборудването, гаранциона и следгаранционна поддръжка. Все по-често срещано е и предпочитанието на клиентите за абонаментна поддръжка на оборудването. „ЕМВЕКО“АД предлага също така изграждане на въздушни маслени и аспирационни инсталации.

Сервизът на „ЕМВЕКО“ АД е оборудван с необходимата документация, резервни части, инструменти, уреди, сервизни автомобили и разбира се висококвалифицирани инженери и техници, преминали обучение във фирмите-производители. В случаите, когато се налага ремонт на оборудване, което е лимитиращо за технологичния процес по желание на клиентите се предоставя оборотно такова до завършването на ремонта.

От 2003 г. фирмата притежава сертификат за качество по ISO 9001, като през 2009г. година „ЕМВЕКО“ АД се пресертифицира по новия стандарт ISO 9001:2008.

Стремежът към прилагане на професионален подход и непрестанно подобряване на работата се оценява достойно от професионалистите. Част от клиентите, доверили се на „ЕМВЕКО“АД са сервизите на всички дилъри на леки и тежкотоварни автомобили в България.

Неотдавна „ЕМВЕКО“ АД осигури нова автомивка в Порше София Юг. Тя е автоматична четкова автомивка модел CENTUS 62e04b2803be44033cf90375b3337ea45010._95C164, производител OTTO-CHRIST AG.  Има програмно управление за прецизно измиване и сушене на автомобили. Напълно покрива изискванията на VDA (German Association of the Automotive Industry).

Стандартната конфигурация на автомивката включва:

Диагностична система, която показва на дисплея на контролния панел кода на грешката и текстово обяснение.С тoва се гарантира лесна поддръжка и обслужване.

Електронно контролиране на натиска на четките върху повърхността на автомобила.

таванна четка с движение в 4 посоки за лесно измиване на препятствия по покрива на автомобила.

Двойно кръстосване на страничните четки за почистване на предната и задна повърхност на автомобила.

Защитна система против преобръщане на арката на машината.

Стандартна ширина на преминаване 2,4м., достатъчно за микробуси и др.

Две електрически дозиращи помпи с електронен контрол, осигуряващи точност на дозата измиващ препарат.Контеинери за шампоан и химикал за сушене, разположени в порталната рамка и снабдени с индикация за ниво.

Висока скорост на движение от 6 до 20 m/min., което се постига чрез честотно управление на електромоторите и увеличава производителността на автомивката.

Системата за сушене модел “VENTURI” използвайки хоризонтална дюза с дължина 2m.  дава насочен въздушен поток към таванните и странични повърхности на автомобила.Голям въздушен поток при малка консумация на електроенергия.

Напълно автоматични цикли на измиване и сушене.

Компютърен контрол на всички функции.

Сервизен терминал.

От Порше София Юг са избрали и следните допълнителни елементи:

Висококачествен материал на четките SENSOFIL+: по-дълъг живот на четките, по-високо качество на измиване, висок финален блясък.

Светодиодна индикация за позициониране на автомобила.

Странично разположени вентилатори за обдухване на вертикални повърхности на автомобилите.

Система за замиване на колелата.

Предварително измиване – устройство за впръскване на активна пяна.

Предварително странично измиване с високо налягане.

Фирмата участва и с щанд на проведеното неотдавна изложение в Експо Център София.