В Женева дебютира SsangYong Korando (2020)

Европейските продажби ще започнат от средата на годинатаSsangYong-Korando-2020-1024-01

Източник: netcarshow.com

SsangYong Korando SUV е напълно преработен през 2019 г. с изцяло нов съвременен външен дизайн, изискан, с премиум качество и просторен интериор, подобрени системи за подпомагане на водача и безопасност, както и съвременна свързаност.

Автомобилът е с нов облик, който е проектиран така, че да увеличи максимално здравата си конструкция, с отличителна нова решетка и преработка на фаровете отпред.

Новият SsangYong Korando SUV е предназначен за семейства, търсещи активен начин на живот, и ще се хареса на онези, които се нуждаят от автомобил, който може да се справи с труден семеен живот, с водещо вътрешно пространство за отглеждане на деца и щедро пространство за багаж. оборудване и ежедневни нужди.

Автомобилът ще бъде пуснат в продажба в Корея в началото на 2019 г., като европейските продажби ще започнат от средата на 2019 г.

SsangYong-Korando-2020-1024-04Форма и функция – съвременен стил и чиста практичност
С изцяло нов и отличителен стил, външността се основава на новия SsangYong-вид със силно изваяни странични линии.

Въпреки че този изключително съвременен облик е проектиран да се хареса на по-млад клиентски профил, изключително практичният дизайн ще се хареса на всички възрасти.

По-дълъг, по-широк и по-нисък от колата, която заменя, новият SsangYong Korando има дължина 4452 мм, ширина 1870 мм и височина 1620 мм, при междуосие от 2675 мм, едно от най-дългите в своя клас за по-голям комфорт. Капацитетът на багажа варира от 551 литра с всички седалки на място, до огромните 1248 литра със сгънати задни седалки.

Отвътре

просторният интериор

осигурява по-добро място за главата и задното място от конкурентите си, с високотехнологично премиум усещане. Също така е ориентиран към водача с редица функции като 9-инчов AVN (аудио-визуална навигация) екран и 10,25-инчов пълноцветен LCD клъстер с двойна навигация, за да предостави цялата необходима информация.

Междувременно пътниците също се възползват от функции като сменяемо цветово осветление и врати, които са проектирани да покриват праговете по долната част на тялото, за да се гарантира, че не взимат мръсотия от страната на колата, когато влизат и излизат.

Високи нива на безопасностSsangYong-Korando-2020-1024-13

Благодарение на цялостния пакет от пасивни и активни помощни средства, включително и най-новите технологии, които техниката може да осигури, както и с множество въздушни възглавници, включително въздушна възглавница за коленете на водача, Korando ще бъде един от най-безопасните автомобили в своя сегмент.

Усъвършенстваните системи за подпомагане на шофьора и системи за безопасност, включени в SsangYong Korando, добавят усъвършенствана система за аварийно спиране (AEBS), допълнена с камера и радар.  Има също така система за следене на слепите места, асистент за поддържане на лентата и предупреждение за кръстосан заден ход с автоматично активиране на спирачките, ако водачът не ги приложи първо.

Свързване и технология

С един от най-съвременните интериори, както и с широкото и лесно достъпно табло за управление, новите Korando настръхват с най-новата в автомобила технология и свързаност като Apple CarPlay, Google Android Auto и Tom Tom сателитна навигационна система, която се появява на главния екран и в инструменталния панел за безопасно гледане.

SsangYong-Korando-2020-1024-18Мощност

Автомобилът ще бъде предлаган с възможност за пускане на два двигателя от Euro 6d, изцяло нов 1,5-литров бензинов GDI-турбо двигател и актуализиран 1,6-литров дизелов двигател. Планира се своевременно EV.

Новият 1.5-литров бензинов GDI-турбо двигател е с 1,497 куб. см и осигурява максимална мощност от 163 PS при 5500 оборота в минута и максимален въртящ момент от 280 Nm при 1500-4500 оборота в минута, с CO2 от 146 гр/ км.

Силно икономичният, мощен и чист 1,6-литров дизелов двигател осигурява максимална мощност от 136 PS при 4000 об/мин и максимален въртящ момент от 324 Nm при 1500 об/мин за автоматичния модел, с CO2 от 115 гр/км.

1.6-литровият дизел с автоматичен двигател ще предложи впечатляващ 2-тонен капацитет за теглене, 1,5 тона с другите двигатели и трансмисии. И двата двигателя ще се предлагат с функция за автоматично спиране/стартиране при модели с двуколесно задвижване с 6-степенна ръчна и 6-степенна автоматична трансмисия AISIN.

Наследство и стойностSsangYong-Korando-2020-1024-15

SsangYong проектира и произвежда джипове и 4х4 автомобили вече 65 години, а това четвърто поколение SsangYong Korando има значителни белези от този дълбок опит. Започвайки с нов и много по-съвременен език за дизайн, който за пръв път видяхме с Tivoli през 2015 г., Korando обхваща този нов дизайн, който го прави подходящ за съвременния ден, като същевременно се опира на опита на марката да прави добре проектирани, здрави и надеждни превозни средства.

Както подобава на опита на марката, той също е напълно оборудван с елементи, които повечето други марки зареждат като екстри. Той ще предложи несравнима стойност при пускането му и ще бъде покрит от водещата 7-годишна/150,000 мили гаранция за клиентско успокоение.