Battista на Pininfarina е електрически хиперкар от 1900 к. с.

Компанията ще произведе максимум 150 екземпляраbattista1

Pininfarina разкри своя изцяло електрически хиперкар Battista на автомобилното изложение в Женева – „звяр“ от 1900 к. с. (!!), който ускорява от 0 до 100 км в час  за по-малко от две секунди. Ще се конкурира ли с предстоящия Roadster на Tesla за елитен електрически хиперкар?

„Най-мощният засега автомобил, който някога е бил проектиран и построен в Италия,“ – купето от въглеродни влакна Battista има лудия 2300 Nm въртящ момент. Електрическият хиперкар ще има пробег до 450 км, използвайки 120 kWh акумулаторна батерия от Rimac Automobili.

Pininfarina твърди, че Battista може да стигне 186 мили в час за по-малко от 12 секунди. Максималната му скорост ще бъде ограничена до 217 мили в час. Автомобили Pininfarina казва, че „екстремното представяне“ на Battista е  „подвиг, който просто би било невъзможно да се постигне с технологията с вътрешно горене.“

battista3Компанията ще произведе максимум 150 Battistas – Automobili Pininfarina казва, че колата ще бъде разпределена поравно между Северна Америка, Европа и Близкия изток/Азия. Battista трябва да достигне до клиентите си през 2020 г., а Automobili Pininfarina вече приема заявки за притежание на един от тези хиперкари. Той трябва да струва около 2,2 милиона долара.