Немският електрически e.GO Life забавя предварителните поръчки

В Женева показаха микробуса e.GO Mover и Life Concept Sporte-go-mobile-e-go-life

Немският стартиращ електромобил e.GO Mobile отново обяви закъснения за първия си модел e.GO Life. Въпреки че първите превозни средства от e.GO Life First Edition ще бъдат предадени на предварителните поръчки от 9 май, първите свободно предлагани копия на модела не се очаква да влязат в продажба до есента на тази година.

В електронно съобщение, компанията обясни: „Тъй като нашите доставчици няма да одобрят Електронната програма за стабилност (ESP) за използване на пътищата до есента на 2019 г. ние не искахме повече да чакаме нашите предварителни поръчки. Първо трябваше да се задоволим с одобрението на малка серия, за което не се изисква ESP.” Това означава, че до есента може да се произвежда само 1000 e.GO Life, които първоначално ще бъдат от 53 kW.

E.GO Life First Edition има по WLTP пробег от 89 км, ускорение 0-50 км в час за 3.5 сек, максимална скорост 132 км в час и крейсерска скорост от 116 км в час. Малкият и лек миникар има време за зареждане от 6 часа (0-95%; тип 2 щепсел, еднофазен) и брутна цена от 24 650 € (плюс доставка) преди държавните субсидии.

Германската стартираща компания заяви, че работят на „пълна скорост” по хомологирането на свободно конфигурируемите варианти на e.GO Life, така че техните предварителни поръчки на e.GO Life 20, 40 и 60 да могат да получават своите превозни средства веднага след като е възможно. Очаква се тези модели да бъдат пуснати в продажба през есента на 2019 г.

Само миналия месец стартапът представи e.GO Life в Женева, където също показаха своя микробус e.GO Mover и Life Concept Sport.