Toyota и Subaru ще си партнират за нова електрическа платформа

Ще пуснат няколко изцяло електрически джипове под всяка маркаToyota-Subaru-electric-SUV-platform

Двете японски автомобилни компании все повече си сътрудничат през последното десетилетие, включително и по някои проекти за хибридни превозни средства.

И двете също се възприемат като изоставащи в изцяло електрическото пространство, тъй като нито една от тях не разполага с напълно електрически вариант.

Сега те обявяват партньорство, което да помогне за затварянето на тази електрическа празнина:

„За да отговорим с чувство за бързина на разнообразяване на нуждите на тези пазари и на множество предизвикателства, Subaru и Toyota смятат, че е необходимо да се следва бизнес модел, който излиза извън рамките на конвенцията, преминавайки през индустриални граници заедно с различни видове други предприятия. които споделят техните стремежи.

Като първа стъпка в тази посока, като същевременно ускорят обединяване на технологии, които представляват силните страни на всяка компания и сътрудничат, където е възможно, двете компании ще разработят съвместно платформа за BEV. Платформата ще бъде разработена по начин, който ще го направи широко приложим за множество типове превозни средства, включително седани и SUV модели от клас C и D-сегмент, както и за ефективно разработване на модели на производни превозни средства.“

Още през 2017 г. Toyota обяви голямо разширяване на плановете си за електрификация с първата си изцяло електрическа кола, планирана за 2021 г.

Въпреки това, японският автомобилен производител все още се фокусира основно върху хибридните автомобили.

Що се отнася до Subaru, автомобилният производител също така планира да пусне своя първи електрически автомобил през 2021 г.

Напоследък виждаме много партньорства за електрификация от автопроизводители.

BMW и Jaguar Land Rover наскоро направиха същото. Преди тях имаше партньорство между GM и Honda, Ford и Volkswagen.

Партньорството на Toyota и Subaru има смисъл, тъй като те са толкова изостанали в разработването на изцяло електрически превозни средства, че биха могли да се възползват от обединяването на силите, за да наваксат.

Любопитно какво ще видим в следващите няколко години, но изглежда, че Toyota и Subaru ще разкрият EV-ите си.