BMW и Jaguar Land Rover – партньори за електрически автомобили

Ще работят за разработване на следващото поколение задвижване

BMW-5th gen electric-powertrain

BMW-5th gen electric-powertrain

BMW и Jaguar Land Rover обявиха, че си партнират за електрически автомобили и ще работят заедно, за да развият следващото поколение електрически двигатели.

Двата автопроизводители направиха съвместно съобщение за пресата:

„BMW Group и Jaguar Land Rover потвърдиха, че обединяват усилията си за разработване на електрически задвижвания от следващо поколение, които подкрепят напредъка на електрификационните технологии, необходими за преминаване към бъдещето“.

Клаус Фрьолих, член на Управителния съвет за развитие на BMW, коментира съобщението:

„Автомобилната индустрия претърпява рязка трансформация. Виждаме сътрудничеството като ключ към успеха, също и в областта на електрификацията. С Jaguar Land Rover ние намерихме партньор, чиито изисквания за бъдещото поколение електрически задвижващи устройства значително съответстват на нашите. Заедно, ние имаме възможността да се погрижим по-ефективно за нуждите на клиентите, като съкратим времето за разработка на автомобили и най-съвременните технологии на пазара.“

PR-ите казват, че партньорството се състои от „съвместен екип от експерти на BMW Group и Jaguar Land Rover, разположен в Мюнхен”, който ще бъде „натоварен с по-нататъшното развитие на силовите агрегати Gen 5 с производството на електрически задвижвания, които ще бъдат предприети от всеки партньор в собствените му производствени мощности.“

Това не е първият пример за партньорство за развитие на EV, което виждаме от традиционните автомобилни производители.

Например, GM и Honda, и Ford и Volkswagen са обявили всички планове да работят заедно по технологията на електрическите превозни средства.

Повечето от тези съобщения обикновено са доста неясни, но в този случая Jaguar се интересува от 5-то поколение електрическа трансмисия на BMW.

Миналата година екип на BMW в Мюнхен разработва технологията за електрически трансмисии на 5-то поколение. Първо ще се появи в BMW iX3 електрически SUV следващата година.

Изглежда, че Jaguar също се интересува от технологията.

Надяваме се, че ще може да се инвестира в по-голям обем на производството и това ще доведе до повече електрически превозни средства в края.