Fiat Ducato Electric дебютира в Европа

Първият електрически ван от марката

Shanghai, China - April 10, 2018

Shanghai, China – April 10, 2018

Източник: greencarreports.com

В Съединените щати пикапите заемат първостепенно място за работа. В Европа? Това задължение често пада върху плоски фургони като Fiat Ducato. В САЩ Ducato се предлага като Ram ProMaster, но до голяма степен е идентичен.

По-рано този месец Fiat Professional пусна своя ван 2020 Ducato с леки обновявания отвътре и отвън, но марката предложи за първи път електрически задвижващ механизъм, който скоро може да премине към по-широко производство.

Fiat не дава много подробности за електрическия двигател, като гамата, мощността, задвижваните колела или батериите, но производителят каза, че микробусите ще бъдат на разположение за предварителна поръчка скоро и ще бъдат предложени за избор на първите купувачи, за да тестват и проучват как собствениците ще използват микробусите.

Електрическите търговски микробуси по пътищата ще намалят значително емисиите в гъстите градове. Фургоните често се използват за безброй работни места и постоянно се подобряват. Всяко подобрение на емисиите при търговските превозни средства може да има широкообхватно въздействие при намаляване на въглеродните емисии в градовете по целия свят.

2020-fiat-ducato_100704612_hВъпреки, че това е първият опит на Fiat в електрическите микробуси, той не е сам. Например, Mercedes-Benz обяви електрическа версия на своя вагон Sprinter, eSprinter; Ford има разширен вариант на своя търговски ван Transit Connect; и Nissan предлага в U.K електрически e-NV200.

Това е предимство за бизнеса в цяла Европа, където има значително по-високи експлоатационни разходи за бензинови превозни средства, отколкото за електрическите. EVTrader откри миналата година, че леките търговски превозни средства в Европа струват приблизително 23-28 цента на километър срещу 6-7 цента на миля за електрически ван.