Hyundai – на върха с нов двуетажен електрически автобус

Има пробег от около 188 мили и може напълно да презареди за час и четвъртPYH2019052917040034100_P4

Лондон започна да превръща своите емблематични двуетажни автобуси в електрически модели, произведени от китайския BYD, а сега Hyundai планира да се впусне в предизвикателството с нов автобус, който може да превозва 70 пътници.

Компанията представи новия си двуетажен автомобил на изложението Land, Infrastructure and Technology в Корея миналия месец.

Hyundai твърди, че има пробег от около 188 мили и може напълно да презареди 384-киловатчаса за час и четвърт.

Задвижването идва от мотор с мощност от 321 к.с. на задвижващата ос, както и от по-малък мотор за възстановяване на електричеството на третата ос.

Автобусът е дълъг 42 фута и малко над 13 фута висок. Третата ос също завива, за да даде на автобуса по-прецизно управление в тесни пространства.

mp210-39535-230995В него могат да се настанят 11 пътници, седнали на първия етаж, включително две инвалидни колички и още 59 пътници на върха. Подът на дъното се изтегля за достъп за инвалидни колички.

В автомобилни издания Hyundai отбелязва, че новият автобус ще включва електронен контрол на стабилността, автоматично аварийно спиране и автоматично поддържане на пътната лента.

„Двуетажният електрически автобус е екологично чист автомобил, оптимизиран за глобални екологични тенденции“, каза Буонг Уоо Хванг, ръководител на екипа за напреднали инженерингови работи в Hyundai Motor. „Това не само ще доведе до подобряване на качеството на въздуха, но и ще допринесе значително за облекчаване на задръстванията по време на пътуването до работното място, като превозва повече пътници.“

Освен това Лос Анджелис представи първия си двуетажен автобус по маршрута от Пасадена до центъра на града.