LG Chem ще инвестира 424 млн. долара за завод за батерии в Южна Корея

General Motors и Volkswagen (VOWG_p.DE) са сред клиентите й20170829001118_0

SEOUL (Reuters) – Южнокорейският производител на батерии LG Chem Ltd заяви в четвъртък, че се е съгласил да инвестира 500 млрд спечелени (424,03 млн. долара) за изграждане на фабрика в Южна Корея за производство на катоден материал за литиево-йонни батерии.

LG Chem планира да направи това в град Гуми в Югоизточна Южна Корея през следващата година, се казва в съобщение на компанията. Производството на катоди ще започне от края на 2022 г., заяви официален представител на компанията.

Компанията е един от водещите производители на акумулаторни батерии в света и General Motors и Volkswagen (VOWG_p.DE) са сред клиентите й.

Катодите в литиево-йонните батерии се състоят от литиеви метали, както и от комбинация от други метали като никел, кобалт и манган. Те абсорбират отрицателно заредените електрони от анодната част на батерията, която произвежда енергия. Анодната част на литиево-йонната батерия обикновено е графитна.

Новата фабрика на LG Chem ще създаде около 1000 работни места в Южна Корея, добави компанията.

Понастоящем компанията работи с два други завода за производство на катоди в страната и изгражда един в Китай.

LG Chem има за цел да повиши способността си за независимо производство на катодния материал с до 35% в сравнение със сегашните 20%, заяви президентът на LG Chem Йонг Хо-младши в сряда.