Следващото Mini ще бъде изцяло електрическо

Вероятна гама от три моделаmini-cooper-se-2019 (1)

По greencarreports.com

Тъй като следващото поколение на Mini моделите излиза в продажба, то може да бъде електрическо.

Според доклада от вторник от Automobile, надзирателите на Mini в BMW може да са отказали от бензиновите двигатели за марката и бъдещата гама да бъде само от три модела.

Останалите модели, които ще дойдат през 2023 г. или по-късно, ще включват замяна на новия електрически Mini Cooper SE (който дебютира през юли като модел 2020 г.), по-малък градски Mini за Китай въз основа на концепцията на Rocketman от 2011 г. на марката и кросоувър, най-вероятно електрическа версия на Mini Countryman.

mini-cooper-se-2019 (2)В информацията се отбелязва, че автомобилите ще се базират на общо шаси с предно задвижване. Превозните средства ще се предлагат с батерии от 35 и 50 kwh.

Mini Cooper S E 2020 има 32.6-kwh батерия и ще има пробег 164 мили в града при европейски тестове.

Според публикацията платформата се разработва с китайския партньор Great Wall Motors и се нарича Project Grizzly.

Mini подписа споразумение с Great Wall Motors за изграждане на електрически градски автомобил в Китай, а някои спекулираха, че ръководителите може да планират да следват стратегията на конкурента Daimler със своето подразделение на автомобили Smart city, като фокусират производството и продажбите в Китай.

По-малкият Mini, базиран на Rocketman, изглежда твърде малък, за да се насочи към американския пазар и може да не е проектиран да отговаря на американските разпоредби. Countryman е замислен като по-голям Mini за САЩ.