Jaguar може да използва платформа на BMW за джипове

На платформа FAAR ще бъдат и следващи Range Rover и Land Rover2019-j-14_1600x0w

Новите модели ще носят името Pace, което Jaguar използва за настоящите SUV-та, като I-Pace (на снимката), се казва в информацията.

Jaguar може да използва платформа на BMW, за да подкрепи два нови малки всъдехода, заяви британското автомобилно списание Autocar.

Моделите – традиционно изглеждащ SUV и вариант на купе в кросоувър – са в ранните етапи на развитие, посочва списанието.

Като част от разширяващото се сътрудничество на Jaguar Land Rover с BMW, автомобилите биха могли да се базират на новата платформа на BMW с предно задвижване FAAR, която дебютира на най-новия компактен автомобил на BMW от 1 серия, се казва в съобщението.

FAAR платформата на BMW може да се използва и за нов Land Rover от първо ниво и за следващото поколение Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport, съобщи Autocar.

През юни BMW заяви, че ще разработи своите електромотори, трансмисия и силова електроника от следващото поколение с Jaguar Land Rover със съвместен екип от експерти на BMW и JLR, разположени в Мюнхен, натоварени с по-нататъшното развитие на технологията eDrive от пето поколение на BMW, която ще дебютира тази година на iX3 задвижван от батерии SUV.

Jaguar Land Rover има бивши ръководители на BMW във висшите си управленски редици, включително изпълнителния директор Ралф Спет.