Електрическият кросоувър Renault K-ZE стартира в Китай

Може  да се купи само за $90002019-Renault-City-K-ZE-China-market-2-1200x628

Renault представи производствената версия на новия си електрически кросоувър K-ZE, а в Китай той започва от едва ~ 9 000 долара.

Съобщиха за Renault K-ZE, когато представиха прототипа миналата година.

По това време единствената спецификация, която потвърдиха, е пробегът, за който твърдят, че е 250 км, но по някаква причина са използвали цикъла NEDC.

Пионер и лидер в 100% електрическата мобилност, Groupe Renault представи с Renault K-ZE нов малък глобален A-сегмент, вдъхновен от електрическите SUV автомобили, способен на най-добрия пробег в  сегмента.

Очаква се реално пробегът да е близо до 190 км.

Това не е особено впечатляващо, но онова, което привлече вниманието е,  че електромобилът ще бъде „достъпен“. Сега производствената версия започва от еквивалента на ~ 9 000 USD.

2019-Renault-City-K-ZE-China-market-4-1200x800City K-ZE ще се предлага в общо три варианта, като опцията за средна спецификация струва 9399 долара, докато офертата за най-специалния е 10 091 долара. Засега EV ще се предлага само в Китай, но в бъдеще електромобилът ще си проправи път към други глобални пазари, включително Индия.

Сега автомобилът има някои неизбежни недостатъци на тази цена. Освен неголемия обхват, той е снабден със слаб 33 кВт електромотор, който ограничава максималната скорост на 105 км в час.

Очевидно е с възможност за бързо зареждане с постоянен ток, но не е потвърдена скоростта на зареждане.

На пазар като Китай има много евтини автомобили с бензинови двигатели на стойност <10 000 долара, а хората, които купуват тези коли, никога не биха могли да си позволят електрически автомобили.

Сега ще имат тази възможност.