VW разкрива нова домашна ID.Charger станция

Поръчките за трите вида зарядни започват от ноември

Решението на VW е „ID.Charger wallbox“.

Решението на VW е „ID.Charger wallbox“.

Volkswagen представи нова стенна кутия за домашно зареждане, която ще бъде достъпна за закупуване преди излизането на електромобила ID.3.

VW не иска да разчита само на производителите на домашни зарядни станции на трети страни.

Немският автомобилен производител има десетки електрически превозни средства, идващи през следващите няколко години, и те ще се нуждаят от решения за зареждане в домашни условия.

Компанията ще предложи гама от 3 кутии за стена с мощност 11 кВт и различни функции за свързване, започвайки от 399 евро.

Зарядното в базовата версия е на цена 399 евро и предлага висококачествено и атрактивно решение за зареждане. Простата работа, фиксиран кабел тип 2 и капацитет на зареждане до 11 кВт правят зареждането в домашни условия много удобно. Модерният дизайн се вписва перфектно с новия модел ID.3. В допълнение, компактната и здрава кутия за стена разполага и с интегрирана защита за постоянен ток за максимална безопасност, заедно с проста и икономична инсталация.

Интелигентният Charger Connect прави зареждането цифрово и интелигентно. Кутията за стена може да се свърже с домашната мрежа и смартфона чрез WLAN или LAN. LTE свързаността се предлага и като допълнителна опция. С тази технология за мобилна комуникация клиентите могат да следят операциите по използване и зареждане и да се възползват от практически функции като управление на приложения, отдалечена поддръжка, контрол на достъпа чрез зареждаща карта и редовни актуализации на софтуера. Началната цена за идентификационния номер. Charger Connect започва от € 599.

Charger Pro е топ моделът в серията стенни кутии и разполага с интегриран електрически измервателен уред за прецизно таксуване на киловатчас в допълнение към цифровите функции и стандартния LTE модул за оборудване. По този начин се осигурява удобен процес на зареждане за водача. Charger Pro излиза в продажба на цена от 849 евро.

VW ще започне поръчки в Интернет или при дилърите на Volkswagen от края на ноември.